Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(Bisbat de Lleida) L'Església de Nostra Senyora de la Purificació d'Algerri tornarà a obrir les portes aquest diumenge 5 de desembre després de tres anys tancada a causa d'importants danys a la fonamentació de l'edifici. La celebració d'inauguració estarà presidida pel bisbe Salvador Giménez. Per altra banda, el dimecres 8 de desembre acollirà un concert l'Orfeó Lleidatà. 

L'edifici comptava amb importants patologies estructurals, però la més problemàtica estava associada a la fonamentació, tal com explica l'arquitecte encarregat de l'obra Miquel Àngel Sala. Als mesos vinents, en una darrera fase de les obres, es faran tasques d'embelliment de la façana principal i de reforma de les instal·lacions interiors del temple.

El bisbat de Lleida ha agraït l'esforç per part de l'Ajuntament d'Algerri per cedir un local per a les celebracions i les activitats pastorals i per mostrar la seva constant preocupació i ajuda per buscar solucions. Per valorar el temple el dia 28 de novembre es va celebrar una jornada de portes obertes per explicar a la comunitat d'Algerri les tasques executades.

Les obres realitzades fins al moment han tingut un cost de 388.628,64 euros, els quals han sigut avançats, fent un enorme esforç, pel bisbat de Lleida. Cal destacar les aportacions dels membres d'aquesta parròquia i la col·laboració entusiasta de l'Ajuntament d'Algerri. El projecte aprovat i realitzat compta amb subvencions públiques. Per una banda, 195.936,84 euros provinents del fons P.O. FEDER i departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya 2014-2020, 37.546 euros de l'Oficina de Suport de la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i 100.000 euros de la Diputació de Lleida.

Aquestes ajudes públiques atorgades es rebran de forma progressiva fins al 2023. És per això que el bisbat ha avançat els diners per fer possible les obres.