Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

CR Arreu de Catalunya s'ha celebrat aquest dimecres la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Les diòcesis han dut a terme les clàssiques benediccions d'animals de companyia i de bestiar. També moltes parròquies han dut a terme els tradicionals 'Tres Tombs'. Urgell, Lleida i Solsona són exemples d'aquestes celebracions que han tingut lloc arreu del territori català.

A la catedral de Santa Maria, de la Seu d'Urgell; Ignasi Navarri, rector de la parròquia de Sant Ot ha presidit la celebració solemne. Posteriorment, s'han beneït i repartit els tradicionals panets de Sant Antoni.

A Lleida, el bisbe Salvador Giménez a l'església de la Sang ha explicat que sant Antoni "ho va donar tot als pobres i se'n va anar al desert, una cosa que costa molt de fer siguin els temps que siguin".

Els targarins també han renovat la tradició de la festa de Sant Antoni Abat. D’aquesta manera la petita església fundada pels Antonians, encarregats de l’Hospital de Pobres de Jesucrist, ha acollit la celebració religiosa el capvespre del 17 de gener el dia del patró. La missa l'ha oficiat el rector de la UPP de Tàrrega, Josep M. Vilaseca.

Territori