Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) El dia 17 d’abril, Diumenge III de Pasqua, l’arquebisbe Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la confirmació a deu joves de la Parròquia d’Artesa de Segre, a la comarca de La Noguera. Concelebraren amb l’arquebisbe el rector de la parròquia, Antoni Ballester i el secretari, David Codina.

A la seva homilia l’arquebisbe subratllà com la Pasqua és el temps litúrgic més important dels cristians i com té una paraula fonamental que és l’Al·leluia. Vives glossà el sentit bíblic d’aquest terme que té el seu origen en l’expressió hebrea “hallĕlū-Yăh”, que significa, lloeu Déu! En el catolicisme cantar al·leluia és celebrar la resurrecció de Crist i lloar Déu. Va demanar als confirmands que sempre lloessin Déu en les seves vides i la manera de fer-ho era estimant, servint, agraint, especialment envers els més necessitats. I sobretot “essent els seus testimonis”, com recomanava el Crist als apòstols, en l’Evangeli de Lluc. Va destacar com cal ser testimonis de Jesús, és a dir, donar fe del que hem vist i sentit sobre Jesús, del que experimentem amb Ell, i transmetre-ho a les generacions futures amb el compromís de cada dia. Finalment va animar els joves a perseverar en el seu amor i a ser molt amics de Jesús en les seves vides.

Al final de la missa l’arquebisbe regalà als joves confirmats un Nou Testament i la parròquia un bonic recordatori de la seva confirmació.