Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) La catedral de Barcelona s’ha omplert aquest dissabte amb centenars de persones que han volgut assistir al respons pel descans etern de Montserrat Caballé, un commovedor acte que ha presidit el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i que també ha comptat amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, dirigits per Josep Pons. El mestre ha dirigit fragments de l’emotiu Rèquiem de Verdi amb la col·laboració de la Polifònica de Puig-Reig i les magnífiques veus d’Ainhoa ArtetaAnna LarssonNikolai Schukoff Alexander Vinogradov. Un acte litúrgic, retransmès a nivell estatal a través de La 2, al qual han assistit autoritats com la ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet; el ministre de Cultura y Deporte, José Guirao; la delegada del Govern, Teresa Cunillera; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau o la consellera de Cultura, Laura Borràs, entre d’altres.

El cardenal-arquebisbe Joan Josep Omella, ha destacat en la seva homilia com Caballé «amb el seu cant ens va aixecar l’esperit, ens va elevar l’ànima i ens va omplir el cor de bellesa i art». Omella ha acabat amb el desig «que un dia ens retrobem plegats amb Crist i tots el que estimaves i t’estimen per gaudir de nou de la teva veu d’àngel, de la teva mirada transparent, del teu somriure i del teu art».

El president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany ha destacat el paper fonamental que ha jugat Montserrat Caballé com a «referent del país, de Barcelona i sobretot del Liceu, on hi va cantar més de 200 vegades». Alemany ha volgut mostrar el condol i tot el suport de la institució a la família de la soprano barcelonina, «una veu que mai oblidarem i que ha contribuït enormement a la difusió universal de la lírica».La presència de l’Església a Barcelona es remunta a l’edat antiga.