Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 1/07/2019
Galeria de fotos Media

(CR) Una celebració eucarística sostinguda amb música de Bach va servir per recordar mossèn Josep Maria Rovira Belloso a Sant Felip Neri de Barcelona un any després de la seva mort. L’organista Bernat Baillbé va oferir diverses peces d’uns dels músics que més admirava el teòleg Rovira Belloso i va tancar l’acte amb una emotiva interpretació de la Tocata i Fuga.

El teòleg Salvador Pié va presidir la celebració juntament amb el felipó Antoni Serramona i el diaca Aureli Ortín. En la celebració es va posar de relleu la voluntat última de la tasca de Rovira Belloso: mostrar la bondat de Déu. Una tasca feta tant des de la teologia acadèmica com des de la pastoral a les parròquies. En l’homilia, Pié va fer algunes referències a la eclesiologia de mossèn Rovira -coincidint amb la celebració de Sant Pere i Sant Pau- clarament marcada pel Concili Vaticà II. A través de diverses cites, també va destacar punts centrals de la seva teologia com la inculturació, el diàleg i la comprensió “de la humitat en recerca de Déu”.

Al final de l’eucaristia va fer un breu parlament Ramon Tous, un dels amics de Rovira Belloso que va promoure la celebració. Tous va definir Rovira com un acompanyant que no diu el que has de fer sinó que “il·lumina el camí”.  A més, a l’Església va ser un “referent transversal avui difícil de trobar”.