Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Solsona/ Bisbat d'Urgell) El 28 de setembre va morir a Berga mossèn Ramon Anglerill i Vilar, prevere del bisbat de Solsona, rector de les parròquies del bisbat d'Urgell de Gósol i Tuixent i pobles veïns des de feia 49 anys. Tenia de 81 anys i 57 de ministeri presbiteral. La missa exequial va tenir lloc aquest dilluns a la parròquia de Santa Maria de Gósol, presidida pel bisbe de Solsona, Xavier Novell i concelebrada pels vicaris generals de Solsona i Urgell, i per una seixantena de preveres i diaques de Solsona i Urgell. Hi va assistir una immensa quantitat de fidels que omplien el temple parroquial i els exteriors de la plaça adjacent a l'església encapaçalats per l'alcalde de Gòsol, Lluís Campmajó. La Missa va estar acompanyada pels cants de la coral parroquial de Gósol, Saldes i Tuixent.

Al inici de la celebració el vicari general de Solsona llegí un breu recorregut pastoral de la vida entregada de mossèn Anglerill. Va néixer a Olvan el 10 de gener de 1938. Va iniciar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona l’any 1950 i va ser ordenat prevere el dia 22 de juliol de 1962 a Guardiola de Berguedà. Durant els seus anys de ministeri va servir pastoralment les parròquies de Palau d’Anglesola, Montpol, Timoneda, Saldes, L’Espà i Maçaners. També va exercir el ministeri en parròquies del Bisbat d’Urgell, com a capellà extradiocesà: des de l’any 1970 a Gósol, l’any 1979 a Tuixent, l’any 2004 a Fornols del Cadí, Adraén i la Vansa.

Mossèn Josep M. Ballarín va inspirar-se en mossèn Ramon Anglerill per escriure el llibre Mossèn Tronxo. Acabada la celebració exequial, va ser enterrar al cementiri de Gósol, al costat de mossèn Ballarín. 

El diumenge dia 6 d’octubre, a les 12h, a Gósol, tindrà lloc una Missa en sufragi de la seva ànima presidida per l’arquebisbe Joan-Enric Vives.