Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Revista Estris) El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés ha celebrat aquest cap de setmana la Trobada general de monitors i monitores a Vilanova i la Geltrú. Dos dies en què els participants van treballar la gestió d’equips a través de diferents activitats.

Sota el lema “Som Clau MECC”, els participants van treballar la gestió d’equips a partir de diferents activitats i formacions pràctiques amb les quals reflexionar i adquirir un coneixement per aplicar-lo en l’activitat habitual del centre d’esplai.

Un cop instal·lats, els participants van fer un joc de descoberta per la ciutat. Aquest es va idear a través d’indicacions de codis QR i paral·lelament amb missatges a través de Telegram. A mig matí va ser el torn de l’acte inaugural en què es va presentar el centre d’interès. La Conxita, la Carmeta i l’Antonieta van ser les protagonistes que estaven convidades a una gran escapada. Després de dinar, va ser el moment d’aturar-se i celebrar l’eucaristia. Durant aquesta estona els participants van poder escriure en un cadenat quines coses són clau en un equip i quines cal millorar. Després els participants que tenien una clau van ajuntar-les totes perquè siguin les claus que guiaran els equips de monitors i monitores.

Un cop va finalitzar l’eucaristia, va començar l’escapada. Els participants es van dividir en tres equips, liderats cada un per una de les àvies. Va ser llavors, quan van treballar, a través de diferents activitats de grup tècniques per millorar la gestió d’equips i enfortir-hi les relacions dels integrants.

Després del sopar, i coincidint amb la vetllada, els monitors i monitores van realitzar una escape room. En una hora, havien d’ajudar la Conxita, la Carmeta i l’Antonieta a resoldre l’enigma ambientat a Egipte. El game master del joc, era un infant que les havia tingut de monitores.

Després del joc, en què a través de diferents enigmes i cadenats van aprendre que tothom és clau i és necessari la seva participació per avançar com a equip va ser el moment del concert amb la banda Ruc’n roll.

Diumenge, va ser el torn de les formacions. Per una banda, hi va haver una formació recomanada per la figura del responsable del centre i club d’esplai. Aquesta centrada en la gestió d’equips es va realitzar amb Lego Serious Play amb la qual, a través de la innovació pedagògica, es buscava reflexionar i generar noves habilitats en la tasca de la gestió d’equips.

Altres formacions a les que van poder participar-hi són: l’atenció a la diversitat, com treballar el quotidià a les activitats d’estiu, combatre prejudicis, prevenció i atenció del maltractament i abús infantil en el lleure, sostenibilitat a l’esplai, rols de gènere, primers auxilis, danses i cançons, centres d’interès innovadors, educació emocional, etcètera.

Després de la formació va ser el moment de l’acte institucional que va comptar amb la presència del regidor de promoció econòmica, comunicació i joventut Jordi Medina. El regidor va recordar el seu pas pels dos centres d’esplai de la ciutat: el C.E, l’espurna i el C.E. La Geltrú que enguany celebra el seu 50è aniversari. A més també va recordar que, precisament el fulard és un dels elements clau ja que és sinònim de “pertinença i de fer equip”. Després del dinar es va fer la cloenda amb el tancament del centre d’interès i l’hora dels adéus.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.