Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(ACO) “El poder popular és l’única força, i en necessitarem molta, capaç de canviar això”. La catedràtica emèrita d’Economia, Miren Etxezarreta, parla de com veu el futur del treball, de les noves economies, de fiscalitat, del poder popular... a l’entrevista que protagonitza a la darrera revista Salillum de l’Acció Catòlica Obrera. En aquest número també s’ha abordat en profunditat l’educació, en un moment de canvis profunds a l’escola.

A l’editorial 'Despullar-se de poder, revestir-se d’Evangeli' es fa una reflexió sobre com l’Esperit pot ajudar a no aferrar-se al poder. El cinquè número de Salillum també inclou un reportatge sobre el futur de les pensions, en un moment de debat intens. L’acció transformadora dels militants es pot objectivar en l’article sobre la proposta de treballar la interioritat que fa Camí Endins. També hi ha espai per conèixer les Llars del Seminari de Lleida –projecte al qual l’ACO ha fet l’aportació solidària d’aquest curs– de la mà de la seva directora, Montse Claveria.

A la revista es parla de les trobades dels Moviments Populars amb el Papa i s’explica el moviment del MIJAC, amb una entrevista al seu consiliari Jordi Espí. El bisbe de Tánger, Santiago Agrelo, participa amb un article d’opinió profètic i el pare Josep Maria Canals, prior de la Cartoixa de Montalegre, comparteix allò que li ressona del lema 'Jo faig que tot sigui nou'.  La revista es tanca amb un article sobre la cooperativa L’Olivera de la mà d’en Carles de Ahumada, el seu director.

Salillum es publica en català i també hi ha una edició en castellà (Luzysal). S’editen dues revistes a l’any que s’envien per correu postal a tota la militància i simpatitzants de l’ACO i també a totes aquelles persones que s'hi subscriguin. La Comissió de comunicació de l’ACO és la responsable de la publicació, que també compta amb un Consell Editorial que proposa les principals línies de contingut.