Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) Aquest proper 16 de novembre és un dia senyalat per a La Salle, i especialment per a PROIDE, que celebra 25 anys d’història. Els primers brots de PROIDE ja germinaven amb l’organització del primer Estiu Solidari a Togo el 1982.

L'entitat ha previst dos moments forts de celebració. Diumenge 29 d'octubre se celebrarà una jornada festiva al Molí de la Roda a Sant Martí de Sesgueioles. Des de les deu del matí fins a les sis de la tarda adults i petits podran participar en diverses activitats, com speech corners, música, gimcanes i tallers. També s'ha previst una sorpresa final com a símbol de la nova etapa que comença l’entitat. Cal omplir aquest formulari abans del 15 d'octubre per a confirmar assistència.

I el divendres 17 de novembre PROIDE anima a les 23 escoles de La Salle Catalunya a sumar-se a un gran repte: aconseguir el Rècord Guinness de “Més persones fent un pols a la vegada”. Aquest esdeveniment titulat 'Guanyem un pols per la Justícia Global' consistirà en un pols multitudinari que es portarà a terme en el pati de les escoles a les onze del matí. La inscripció per a participar-hi tindrà un cost d’1 euro que es destinarà a projectes educatius al sud.

Pel dret a l'educació

Aquests 25 anys de PROIDE remeten a projectes a Togo, Madagascar, Perú, Guatemala i recentment al Líban per a contribuir a garantir el dret a l’educació. Un dret humà fonamental capaç de desenvolupar societats i territoris. Però també d’un treball intens i cada vegada més important aquí, a Catalunya, amb tot l’alumnat de les escoles de La Salle i per conseqüent, amb la ciutadania catalana. Un treball d’Educació Transformadora que s’ha tornat imprescindible per a les organitzacions que treballen per al desenvolupament i la cooperació internacional.

Un quart de segle de trobades, Estius Solidaris, cursos de formació, exposicions, taules rodones, concerts solidaris, esdeveniments varis i sobretot, moltes, moltes persones que han passat per PROIDE per a aportar el seu granet de sorra sempre amb l’objectiu clar de lluitar per a un món més just i sostenible.