Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Aquest estiu, 4.531 infants en situació de vulnerabilitat social han tingut l’oportunitat de poder participar en 10.375activitats de colònies i casals d’estiu becats per la Fundació Pere Tarrés gràcies a la campanya “Ajuda’ls a créixer”. Donar aquesta oportunitat als nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques aquest estiu ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el 0,7% de l’IRPF per “altres finalitats socials”, l’Obra Social de La Caixa, i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars. En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat 1.249.153,77€ a aquests ajuts.

Ens els darrers sis anys, la Fundació Pere Tarrés ha hagut d’incrementar un 171% el nombre d’ajuts atorgats a les famílies amb menys recursos. Malgrat aquest augment, ha aconseguit atendre totes les sol·licituds rebudes. Per concedir les beques, la Fundació realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nen o nena, i assignar-li l’activitat d’educació en el lleure més adient. La satisfacció de les famílies i dels infants que hi participen queda reflectida en els comentaris que els pares i mares fan arribar a l’equip d’educadors. Així ho explica la Maica, mare del Jan i el Nil, infants que van rebre una beca per anar de colònies a Planoles, del 24 al 30 de juliol de 2017: "Estem molt contents de com han anat les colònies d'en Jan i en Nil. S'ho han passat genial. De no estar gaire convençuts d'anar-hi, han acabat dient que els hauria agradat estar-hi un parell de dies més. Us ho agraïm de tot cor, ja que sense aquesta iniciativa vostra els meus fills no haurien pogut viure aquesta experiència, i això per a nosaltres no té preu”.

Amb aquesta campanya, la Fundació Pere Tarrés pretén que cap infant es quedi sense colònies ni casals d’estiu a causa de les dificultats socioeconòmiques de les seves famílies i així garantir l’accés a l’educació en el lleure de tots els nens i nens. De fet, per a molts d’aquests infants, aquests dies de colònies i casals suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones.

Aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés ha incrementat els seus esforços per oferir colònies i casals d’estiu becats durant el mes d’agost, moment en què la situació dels infants en situació de pobresa s’agreuja perquè disminueix la xarxa d’assistència social i els recursos.

De fet, conscients de la importància que té treballar en xarxa amb altres entitats i els serveis socials per aconseguir el benestar dels més petits, la Fundació Pere Tarrés ha tornat a buscar la col·laboració dels serveis socials municipals d’ajuntaments on la Fundació Pere Tarrés porta projectes socials i educatius per infància en situació vulnerable. D’aquesta manera, s’han becat colònies i casals per infants atesos a serveis socials de les ciutats de Barcelona, Granollers, Mataró, Rubí, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Collbató, Sant Andreu de la Barca, Pineda de Mar, La Llagosta, Premià de Mar, Montcada i Reixac, Segarra, Terrassa, Ciutat Badia, Badalona, Esplugues de Llobregat, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona.

Aquests 4.531 infants són part dels més 25.000 nens i nenes que aquest estiu han participat en les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés, l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya amb gairebé 200 centres d’esplai.

Un cop finalitzades les colònies i casals d’estiu, la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer” de la Fundació Pere Tarrés continua treballant per facilitar la igualtat d’oportunitats dels infants en el seu accés a l’educació en el lleure durant el curs escolar a través de les beques per a colònies escolars i de l’activitat dels centres socioeducatius.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.