Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) Aquest estiu 21.000 infants, adolescents i joves han participat en les colònies i casals que ha organitzat la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d’esplai i centres socioeducatius federats. D’aquests, 3.696 ho han pogut fer gràcies a una beca concedida per l’entitat, xifra que suposa un 17,6% de nens i nenes becats, un percentatge superior al 12,37% de l’any anterior. Una dada que ha posat de manifest la importància del dret del lleure, especialment per a les famílies vulnerables i en un context marcat pel covid-19. De fet, el 75% dels infants becats tindran continuïtat i seguiran participant en activitats de lleure la resta de curs escolar.

Aquests infants becats de famílies amb dificultats socioeconòmiques han tingut l’oportunitat de poder participar en 11.096  activitats com ara 10 dies de colònies, una setmana de casal o uns dies de ruta per la muntanya.

Enguany, s’han pogut atendre totes les sol·licituds de beca que han arribat a l’entitat. Malgrat la complexitat del moment, donar aquesta oportunitat als nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques aquest estiu  ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el 0,7% de l’IRPF per “altres finalitats socials” i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars. En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat 1.005.606,64€ a aquests ajuts.

Per concedir les beques, la Fundació Pere Tarrés realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nena o nen, i assignar-li l’activitat d’educació en el lleure més adient. La satisfacció dels infants i les famílies que hi participen queda reflectida en els comentaris que fan arribar a l’equip d’educadors.

Un estiu més necessari que mai

Aquest any, el context extraordinari que han viscut els infants ha fet més necessari que mai les activitats d’estiu, especialment per als infants en situació de vulnerabilitat, els quals han estat sotmesos a condicions més extremes d’estrès durant els mesos de confinament i restriccions. És per aquest motiu que la campanya ‘Ajuda’ls a créixer’ ha estat indispensable per donar l’oportunitat a aquests nens i nenes de gaudir d’un estiu el més semblant als anys anteriors amb les activitats de lleure que, no hem d’oblidar, compleixen només una funció sociabilitzadora sinó també d’igualtat d’oportunitats. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones.

Aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés ha incrementat els seus esforços per oferir colònies i casals d’estiu becats durant el mes d’agost, moment en què la situació dels infants en situació de pobresa s’agreuja perquè disminueix la xarxa d’assistència social i els recursos.

De fet, conscients de la importància que té treballar en xarxa amb altres entitats i els serveis socials per aconseguir el benestar dels més petits, la Fundació Pere Tarrés ha tornat a buscar la col·laboració dels serveis socials municipals d’ajuntaments on la Fundació Pere Tarrés porta projectes socials i educatius per infància en situació vulnerable. D’aquesta manera, s’han becat colònies i casals per infants atesos a serveis socials de la província de Barcelona, Tarragona i Mallorca.

Un cop finalitzades les colònies i casals d’estiu, la campanya solidària ‘Ajuda’ls a créixer’ de la Fundació Pere Tarrés continua treballant per facilitar la igualtat d’oportunitats dels infants en el seu accés a l’educació en el lleure durant el curs escolar a través de les beques per a colònies escolars i de l’activitat dels centres socioeducatius.