Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha estat distingida amb el Premi Blanquerna Educació 2017. La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna acollirà el proper 14 de juny el lliurament d’aquest premi que atorga la Fundació Blanquerna.

El premi  reconeix a la Fundació Escola Cristiana la seva contribució en la millora continuada de l'educació de Catalunya en els darrers quaranta anys, el seu compromís i diàleg amb les escoles per assolir els reptes de l'educació a cada moment, i  la seva actitud de servei a les escoles cristianes vetllant pel sentit d'una oferta educativa plural.

El premi el recolliran conjuntament els dos secretaris generals que ha tingut la Fundació des de la seva creació, el salesià Francesc Riu, i l’actual secretari general, el jesuïta Enric Puig. La fundació s’ha configurat a partir de la creació el 1977 del Consell de l'Escola Cristiana de Catalunya, que va impulsar el cardenal Narcís Jubany. La institució ha afavorit la cooperació entre les diverses xarxes d’escoles cristianes que hi ha a Catalunya. Actualment la Fundació està formada més de 400 centres que escolaritzen més de 250.000 alumnes catalana.

El lliurament del premi el 14 de juny estarà presidit per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, amb el president de la Fundació Blanquerna, Salvador Pié. El 2105 el premi Blanquerna Educació va ser atorgat al pedagog Xavier Melgarejo i l'any passat a catedràtic Octavi Fullat.