Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) Aquesta setmana s’ha presentat la “Guia per a la protecció dels infants” de Maristes Catalunya al personal dels serveis centrals de la Fundació Champagnat.

Es tracta d’un document que es va començar a treballar el 2011 i es va aprovar l’any 2013 i que vol garantir la protecció dels infants i joves a través d’un protocol d’actuació aprovat, conegut i posat en pràctica.

La Guia l’ha presentada el coordinador de l’Equip per a la Protecció dels infants de Catalunya, Raimon Novell, que ha destacat les quatres P en les quals descansa l’esperit d’aquest document: prevenció, promoció, protecció i participació.

El document té com a objectius assegurar una resposta eficaç davant de les sospites o la certesa de casos d’abús sexual o maltractament greu als menors i desenvolupar eficaçment estratègies encaminades a la prevenció de les situacions d’abús sexual i maltractament.

Aquesta guia ja la coneixen i l’apliquen tots els professionals de les obres educatives maristes de Catalunya, els quals s’han format en la gestió dels seus continguts. Amb els alumnes, per la seva part, també es treballen materials específics sobre l’abús sexual en tutories monogràfiques adaptades a totes les edats, que s’encaminen a ensenyar-los a trencar el silenci davant dels indicis de qualsevol situació d’abús.