Vés al contingut
Catalunya Religió

CR La Fundació Catalunya Religió ha renovat el patronat i ha incorporat dos nous membres, M. Mercè Sardà i Víctor Cullell. Amb aquest canvi també ha finalitzat el seu mandat Ignasi Garcia i Clavel, un dels impulsors inicials del projecte. El patronat és el màxim l’òrgan de govern de la Fundació i està format per nou persones que exerceixen de manera voluntària aquesta funció.

En el darrer patronat es va reconèixer i agrair la dedicació i el suport incondicional que ha donat Ignasi Garcia i Clavel a Catalunya Religió des dels seus inicis el 2009 i els darrers cinc anys com a patró fundador. Li reconeix especialment el seu paper indispensable com a impulsor del projecte i la tasca realitzada com a copresident del Consell Editorial. Un reconeixement que se suma a nombrosos mèrits professionals en l’àmbit de la gestió pública i als compromisos socials i eclesials exèrcits amb gran encert en tota la seva trajectòria personal.

Aquesta vacant coincideix amb l’elecció per unanimitat del patronat de dos nous patrons.

Maria Mercè Sardà i Pons és llicenciada en Filologia Catalana i en Ciències Eclesiàstiques. Ha exercit com a professora Catedràtica d’Ensenyament Secundari en l’ensenyament públic. Participa activament en la vida cultural de la ciutat de Tarragona, i ha promocionat el teatre juvenil amb persones amb diversitat funcional i la poesia. Ha rebut el premi 'El Balcó' l’any 2018 que atorga Òmnium Cultural del Tarragonès. Està vinculada a la comunitat parroquial de Sant Pau i és presidenta diocesana de l’Acció Catòlica. També forma part del Secretariat de Música Sacra de l’Arquebisbat de Tarragona.

Víctor Cullell i Comellas és llicenciat en Ciències Polítiques i té una dilatada experiència en l’àmbit institucional i com a gestor públic. Ha estat secretari del Govern de la Generalitat del 2017 al 2021. Format en el moviment juvenil cristià Hora-3, ha estat des de sempre vinculat a la parròquia de l’Immaculat Cor de Maria de Barcelona i a l’arxiprestat de la Sagrada Família.

Amb aquests canvis el patronat queda format per Carles Duarte (president), Míriam Díez (vicepresidenta), i com a vocals Víctor Cullell, Núria Iceta, Oriol Llop, Manuel Manonelles, M. Mercè Sardà, Noemí Ubach i Anna Vilà. Míriam Díez i Núria Iceta han renovat el seu mandat per cinc anys més. Jordi Llisterri és el director de Fundació i secretari del patronat. Els patrons no perceben cap retribució i són els responsables de vetllar per l’adequació de la gestió i de les activitats de la fundació a les finalitats fundacionals.

La Fundació Catalunya Religió té entre les seves finalitats principals “el foment de la presència pública del fet religiós en general i, en particular, del cristianisme” i de tots aquells “esdeveniments que es considerin rellevants sobre les confessions, entitats, institucions i tradicions religioses presents a Catalunya”. Aquesta finalitat es concreta amb el sosteniment i la gestió del projecte comunicatiu de Catalunya Religió que dirigeix la periodista Glòria Barrete.

La Fundació és una figura jurídica sense ànim de lucre que garanteix que els seus ingressos, actius econòmics i totes les activitats que porta a terme estiguin destinats a la finalitat fundacional. Alhora, exigeix més transparència en la seva gestió, sota el control del Protectorat de Fundacions de la Generalitat de Catalunya.

El projecte Catalunya Religió se sosté econòmicament amb les donacions dels lectors, les aportacions de les entitats i congregacions religioses que hi donen suport, de publicitat i patrocinis, i de subvencions de concurrència pública. Els donatius a la fundació es poden acollir a desgravacions fiscals de fins al 80%.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.