Vés al contingut
Catalunya Religió
projectes socials
Foto: Menjador Social. David Monblan-FLC.

Fundació La Caixa La Fundació ”la Caixa” ha obert la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023, a la qual destinarà 10,5 milions d’euros. Fins al 5 d’octubre, les entitats socials catalanes hi poden presentar els seus projectes i sol·licitar ajuts de fins a 100.000 euros. Aquesta nova convocatòria prestarà una atenció especial a l’augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i a l’agreujament de les situacions que pateixen, derivat de les crisis econòmica, social, sanitària i energètica dels últims anys.

Les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” tenen com a finalitat impulsar iniciatives desenvolupades per entitats socials, en aquest cas a Catalunya, que s’adrecin a persones en situació de vulnerabilitat social i que tinguin com a objectius la inclusió social, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida. Aquestes convocatòries reforcen i complementen les línies d’actuació pròpies que la Fundació ”laCaixa” desenvolupa en l’àmbit social en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) considerats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Set àmbits d’actuació actualitzats

Els projectes que es presentin han d’estar emmarcats en algun dels àmbits d’actuació següents, actualitzats en aquesta nova convocatòria: gent gran, persones amb discapacitat o trastorn mental, salut i malaltia, pobresa i inclusió social, inserció sociolaboral, convivència i interculturalitat, i acció social.

Seguint el model territorial iniciat l’any passat, les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” s’organitzen territorialment per comunitats i ciutats autònomes. D’aquesta manera s’aconsegueix estar més a prop de les persones en situació de vulnerabilitat i de les entitats socials de cada territori. Només els projectes d’acció social en l’àmbit rural i els de cooperació internacional mantenen les convocatòries d’abast estatal.

L’any passat, les Convocatòries de Projectes Socials van invertir 10,6 milions d’euros a Catalunya, repartits en 358 projectes, que van beneficiar prop de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat. En el conjunt d’Espanya, entre 1999 i 2022, la convocatòria ha impulsat 20.605 projectes, a través dels quals s’han atès 9 milions de persones, amb un pressupost global de 421 milions d’euros.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.