Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Vatican News) "Les paraules que realment volem escoltar en aquest temps no són indiferència, egoisme, divisió i oblit. Volem confinar-les per sempre! Aquestes paraules sembla que prevalen quan en nosaltres triomfa la por i la mort. És a dir, quan no deixem que sigui el Senyor Jesús qui triomfi en el nostre cor i en la nostra vida. Que Ell, que ja va vèncer la mort obrint-nos el camí de la salvació eterna, dissipi les tenebres de la nostra pobra humanitat i ens introdueixi en el seu dia gloriós que no coneix l'ocàs".

Així ha acabat el papa Francesc el missatge de Pasqua i la benedicció Urbi et Orbi d’aquest diumenge de Pasqua al matí. En una inusual Basílica de Sant Pere buida en lloc del balcó central de la façana de la Basílica amb una plaça de Sant Pere plena.

El missatge del papa, a partir de la mirada en Ressuscitat que “cura les ferides de la humanitat desolada”, ha recordat especialment als malalts, personal sanitari, la gent gran sola, als que han mort i a les seves famílies.

En una recorregut per les incerteses que genera la pandèmia del coronavirus arreu del món, el papa ha convidat al dirigents polítics i social a la recerca de el bé comú de tots els ciutadans “per permetre que tots puguin tenir una vida digna”. I que tothom es comprometi a favor dels més febles: “Aquest no és el temps de la indiferència, perquè el món sencer està patint i ha d'estar unit per afrontar la pandèmia. Que Jesús ressuscitat concedeixi esperança a tots els pobres, als qui viuen a les perifèries, als pròfugs i als que no tenen una llar. Que aquests germans i germanes més febles, que habiten a les ciutats i perifèries de cada racó de món, no se sentin sols”.

La família europea

En l’àmbit internacional, ha dit que la situació demana que “es relaxin més les sancions internacionals dels països afectats, que els impedeixen oferir als propis ciutadans una ajuda adequada”. I que es redueix o condoni el deute extern “que pesa en els pressupostos d'aquells més pobres”.

Francesc s’ha adreçat directament als països europeus perquè actuïn amb unitat i solidaritat entre ells. Ha recordat que “després de la Segona Guerra Mundial, aquest continent es va poder aixecar gràcies a un esperit concret de solidaritat que li va permetre superar les rivalitats del passat. És més urgent que mai, sobretot en les circumstàncies actuals, que aquestes rivalitats no tornin a prendre força”. Ha parlat d’Europa com “d’una sola família”: “Avui la Unió Europea afronta una repte històric, del qual dependrà no només el seu futur, sinó el de tot el món. No perdeu l’oportunitat de donar més proves de solidaritat, fins i tot recorrent a solucions innovadores. L’alternativa és només l’egoisme d’interessos particulars i la temptació de tornar al passat, amb el risc de provar severament la convivència i el desenvolupament pacífics de les properes generacions”.

Francesc ha renovat la crida a finalitzar immediatament totes les guerres i el comerç d'armes: “No és aquest el moment de seguir fabricant i venent armes, gastant elevades quantitats de diners que podrien fer-se servir per tenir cura de persones i salvar vides”. I s’ha referit a llocs concrets Síria, Iemen, Iraq, Líban, Terra Santa, Ucraïna, el terrorisme a l’Àfrica o les crisis humanitàries com la dels refugiats a diversos continents i a les fronteres europees.

Aquí podeu llegir el missatge íntegre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.