Vés al contingut
Catalunya Religió

(Vatican News) Tradicional missatge nadalenc i benedicció "Urbi et orbi" (a la ciutat i a el món) del Papa Francesc el dia de Nadal des del balcó central de la Basílica Vaticana. "En el si de la mare Església, aquesta nit ha nascut novament el Fill de Déu fet home. El seu nom és Jesús, que vol dir Déu salva. El Pare, Amor etern i infinit, el va enviar a el món no per condemnar-lo, sinó per salvar-lo". Amb aquestes paraules, el papa començava el seu Missatge de Nadal davant els fidels de Roma, els pelegrins congregats a la plaça de Sant Pere, i totes les persones que des de totes les parts del món han seguit el missatge a través dels mitjans de comunicació.

Francesc ha desitjat que el naixement del Fill de Déu porti aquest any defensa i suport per a tots els qui, a causa de les injustícies, han d'emigrar amb l'esperança d'una vida segura: "La injustícia els obliga a travessar deserts i mars, transformats en cementiris. La injustícia els força a patir abusos indecriptibles, esclavituds de tot tipus i tortures en camps de detenció inhumans. La injustícia els nega llocs on podrien tenir l'esperança d'una vida digna i els fa trobar murs d'indiferència ".

Finalment, el Papa ha expressat la seva esperança que l'Emmanuel s'entendreixi el cor de tothom, "sovint endurit i egoista" i que els faci instruments del seu amor. Ha exhortat "a donar esperança a el món, anunciant amb paraules i sobretot amb el testimoniatge de la nostra vida que va néixer Jesús, la nostra pau".

Crist, llum del món

El Papa ha explicat que Jesús és "llum del món" i citant les paraules de profeta Isaïes: “’El poble que avançava a les fosques ha vist una gran llum’ (Is 9,1) expressa que encara que hi hagi tenebres en els cors humans, en les relacions personals, familiars i socials o en els conflictes econòmics, geopolítics i ecològics, més gran és la llum de Crist".

Entre els desitjos de Papa per aquest Nadal hi ha la pau per als nens de l'Orient Mitjà: "Que Crist sigui llum per a tants nens que pateixen la guerra i els conflictes a l'Orient Mitjà i en diversos països del món". En concret, el Papa ha demanat que la Llum de Crist "sigui consol per l'estimat poble sirià, que encara no veu el final de les hostilitats que han estripat el país en aquest decenni" també que "remogui les consciències dels homes de bona voluntat" i que "inspiri als governants i a la comunitat internacional a trobar solucions que garanteixin la seguretat i la convivència pacífica dels pobles de la regió".

No ha oblidat el poble libanès, per al qual ha demanat "suport" perquè pugui sortir de la crisi actual. També Terra Santa, la terra del nostre Salvador i terra "on continua l'espera de molts -fins i tot en la fatiga, però sense desesperar-se- de dies de pau, de seguretat i de prosperitat". El Papa tampoc ha oblidat l'Iraq i ha demanat "consolació" davant les fortes tensions socials que pateix. Finalment ha demanat per Iemen, perquè es posi fi a la greu crisi humanitària.

El continent americà també està entre els seus desitjos de Nadal i els països africans on se segueixen vivint situacions socials i polítiques que sovint obliguen a les persones a emigrar, privant d'una casa i d'una família i ha citat països com Veneçuela, Ucraïna, República Democràtica de Congo, Burkina Faso, Mali, Níger i Nigèria ".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.