Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 29/01/2023
Papa Capellans Barcelona
Foto: Vatican News
Galeria d'imatges

CR Aquest dissabte al migdia, el papa Francesc ha rebut en audiència a gairebé setanta capellans que participen en activitats amb joves de l’Arquebisbat de Barcelona. El Papa els ha saludat a la Sala Clementina del Palau Apostòlic, acompanyats pels bisbes auxiliars Sergi Gordo i Javier Vilanova, que han tingut l’oportunitat de conversar amb el Papa. Com és habitual, el papa ha entregat una salutació escrita que no ha pronunciat i ha mantingut una conversa informal amb tots els participants.

El Papa ha centrat les seves paraules en l’acompanyament als joves i en la manera d’acompanyar-los. El que ha definit com un acompanyament a “companys de viatge”. Ha posat l’accent en la necessitat de “respectar els processos personals” dels joves i la seva llibertat: ”permeteu que visquin la seva llibertat” i “no intenteu manipular les consciències”. Ha demanat “apropar-se als joves sense donar-los ideologia”. Un procés que demana “paciència”

Francesc també els ha demanat fer un treball sinodal i “col·laborar amb tothom”. Cal comptar amb gent de totes edats per acompanyar els joves i que els sacerdots ho facin conjuntament amb laics i religiosos. Alhora s'ha referit a la importància de fer-se present en la vida lúdica, cultural o esportiva del joves. 

A l’inici de l’audiència han adreçat al papa unes breus paraules el bisbe Sergi Gordo i el responsable de joventut de l’arquebisbat de Barcelona, Carlos Bosch. “Hem trobat en els seus ensenyaments un estímul per viure la nostra vida i el ministeri pastoral al servei d'una Església ‘en sortida’”, ha destacat el bisbe auxiliar de Barcelona. També ha assegurat que a Barcelona “estem assistint, gràcies a Déu, a un despertar en la fe, malgrat les dificultats”. El cardenal Joan Josep Omella va demanar aquesta trobada amb el papa amb el clergat de Barcelona, però no hi ha pogut assistir perquè presidia una trobada sobre el Sínode de la Conferència Episcopal Espanyola.

En el discurs escrit, el papa Francesc ha demanat als membres de la delegació “rebutjar el carrerisme, la doble vida, i abraçar la creu i les mediacions de l’Església”. El text convida a “cercar la fraternitat en tots els ambients socials” i anima a oferir el testimoni de l’experiència d’intimitat amb Déu: “Jesús ens crida des de la nostra pobresa, des de la nostra fragilitat”. 

En aquest missatge, en la mateix línia de les paraules que ha pronunciat, Francesc els ha animat a aprendre i ensenyar a acollir a totes les persones, i a buscar solucions de consens, sempre conjuntament: “Som cridats individualment, però sempre per ser part d’un grup més gran, caminar junts escoltant abans de parlar, i saber situar-nos segons convingui, també al mig i al darrere, no només al davant”. 

En la trobada, el papa ha enviat també una invitació als joves de l’arxidiòcesi i els ha animat a participar en la Jornada Mundial de la Joventut d’aquest agost a Lisboa.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.