Vés al contingut
2 Catalunya Religió dv. 26/07/2013

(CR) “Les persones més senzilles, poden donar al món una valuosa lliçó de solidaritat, una paraula sovint oblidada o omesa, perquè és incomoda”. Així va iniciar el seu discurs el papa Francesc en la visita a una favela del Brasil. És una part del viatge que va voler incorporar Francesc en l’agenda prevista. I allà va fer una crida a “la cultura de la solidaritat, no veure en l'altre un competidor o un número, sinó un germà”.

“Només quan s'és capaç de compartir, arriba la veritable riquesa, tot el que es comparteix es multiplica. Pensem en la multiplicació dels pans de Jesús. La mesura de la grandesa d'una societat està determinada per la forma en què tracta qui està més necessitat, qui no té més que la seva pobresa” va ser el missatge que va deixar el papa en un dels barris marginals del Brasil. I va demanar que ningú es “cansi de treballar per un món més just i més solidari. Ningú pot quedar-se indiferent davant les desigualtats que encara hi ha al món. Que cadascú, segons les seves possibilitats i responsabilitats, ofereixi la seva contribució per posar fi a tantes injustícies socials”.

També va repetir els seus gestos de proximitat dient que “hauria volgut picar a cada porta, dir «bon dia», demanar un vas d'aigua fresca, prendre un «cafezinho», no un got de cachaça, parlar com amic de casa, escoltar el cor de cada un, dels pares, els fills, els avis ...”

“No us desanimeu mai, no perdeu la confiança, no deixeu que l'esperança s'apagui. La realitat pot canviar, l'home pot canviar. Sigueu els primers que tracteu de fer el bé, de no acostumar-vos al mal, sinó a vènce'l. L'Església us acompanya”, és la demanda del papa.

Com altres paraules del papa en la seva estada al Brasil, podeu llegir el text sencer a Les homilies del papa Francesc.
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.