×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vedruna) Aquest dimarts, festivitat de Santa Joaquima de Vedruna, es va fer la fusió definitiva de totes les fundacions Vedruna catalanes a la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Vedruna Catalunya Educació és una fundació que ha estat promoguda per la Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna i que aplega a les trenta-quatre escoles Vedruna de Catalunya i dues escoles més adherides al projecte educatiu.

Aquest procés es va iniciar el 2016 amb la constitució de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, va continuar el 2017 amb la fusió de les fundacions Vedruna de la província canònica de Tarragona i finalment ha acabat el 2018 amb la fusió de la Fundació Vedruna Barcelona, de la Fundació Vedruna Girona i de la Fundació Paula Delpuig de Tona.

L’escola Vedruna, iniciada per Joaquima de Vedruna el 26 de febrer de 1826 a Vic, ha arrelat amb força en l’estructura educativa del país. Avui, està integrada per trenta-sis escoles amb una llarga història que configuren la xarxa educativa concertada més gran de Catalunya.

La Fundació Vedruna Catalunya Educació vol continuar donant resposta al somni educatiu de Joaquima de Vedruna. Això és, una escola al servei de l’educació cristiana en el marc d’una escola catalana de qualitat. Totes les escoles que formen part de la Fundació Vedruna Catalunya Educació comparteixen un Projecte Educatiu que orienta el propòsit educador i explicita un estil d’educar inspirat en la Proposta Educativa Vedruna, i en el tarannà i l’obra de Joaquima de Vedruna, en clau del segle XXI.

La Fundació Vedruna Catalunya Educació neix doncs, per projectar les escoles Vedruna cap al futur. Com deia Joaquima de Vedruna: "Esperem que amb l'ajuda de Déu tot anirà bé, més del que podem imaginar".