Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 22/05/2013

(Bisbat d'Urgell) El Festival Canòlich Music s'ha obert a un públic més heterogeni, després que persones d'edats diverses i famílies joves amb infants s'han interessat pel projecte. Aquest dimecres, els delegats de Joventut i d'Ensenyament del bisbat d'Urgell i el Conseller Major de Sant Julià de Lòria -indret on es farà el Festival- han ofert dades d'inscrits, han explicat com s'està duent a terme la divulgació de la celebració i han convidat tothom d'Andorra, de Catalunya i d'arreu a participar-hi. 

Aquest és l'únic festival d'aquestes característiques que s'està duent a terme en aquests moments a Catalunya, i és la primera vegada que s'organitza un acte d'aquesta magnitud i estil al Principat d'Andorra. Serà el dia 1 de juny, el cap de setmana després del tradicional i popular Aplec de Canòlich i vinculat d'alguna manera a les festes dedicades a la Mare de Déu.

Quinze dies abans de la celebració del Festival, ja hi ha unes tres-centes persones inscrites, i es comencen a complir els objectius marcats pels organitzadors: arribar a les persones a través d'un missatge de comunitat, des de la llibertat de cadascú, obrir un espai on tothom es senti còmode, perquè hi haurà diversos estils de grups i activitats, inclosa una Missa Godspel a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Així ho han explicat aquest matí Mn. Pepe Chisvert, delegat d'Ensenyament i Rector de Santa Julià de Lòria i Lluis Plana, delegat de Joventut.

L'activitat, que acull a artistes de renom internacional com els cantautors Migueli i Alvaro Fraile,; grups catalans, com 70xset i Kairoi i un grup de Godspel de gran reputació, Tocats pel Godspel, s'ha pensat com un cap de setmana de vivència i de lleure, i s'està promocionant a esplais, escoles i grup d'adolescents. Els àpats i allotjaments es faran en establiments de la parròquia amb l'objectiu de dinamitzar la població i el seu comerç. S'han disposat activitats de lleure el dia després del concert, a Naturlàndia i a Caldea, per diverses grups de diverses edats interessats.

Els moments més multitudinaris seran el concert a la nit i, prèviament, la Missa Godspel, a la que tindran prioritat d'entrada aquelles persones que portin acreditació, a causa de la limitació d'aforament. Es podrà seguir però, a través de la televisió de Sant Julià. S'espera que el gruix d'inscrits es faci en els propers dies, a mesura que les xarxes socials que s'han posat en marxa amb el Festival Canòlich Music Andorra, siguin més actives i actuïn de manera viral per transmetre la informació i la possibilitat d'inscriure's.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.