Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) Persones que portin més d’un any a l’atur, que tinguin familiars al seu càrrec i que hagin esgotat la prestació per desocupació, o estiguin a punt d’esgotar-la. Són el públic potencial del nou projecte Feina amb Cor i del Servei d’Acompanyament a l’Ocupació que Càritas Diocesana de Barcelona (CDB) ha presentat aquest dilluns al Teatre Victòria.

L’entitat ha observat que, els dos últims anys, el 70% de les persones ateses i que estan en edat laboral, no treballen. El fet de no tenir perspectives laborals pot abocar a l’exclusió social i deteriorar la salut i la dignitat dels que han perdut la feina. El nou projecte de CDB vol donar resposta a aquestes persones que no tenen feina ni recursos.

El director de CDB, Jordi Roglá, ha situat els projectes presentats amb aquesta afirmació: “Més enllà de les xifres que parlen de l’atur al nostre país ens preocupa el patiment humà de les persones”. En la seva intervenció ha posat èmfasi en l’ocupabilitat, és a dir, en la importància d’apoderar les persones i oferir-los recursos perquè puguin tenir més oportunitats en el mercat laboral i perquè hi segueixin vinculades.

Per la seva banda, el delegat episcopal, Salvador Bacardit, ha assegurat que cercar respostes efectives a l’actual drama social de l’atur és una “qüestió de justícia social”.

Servei d’Acompanyament a l’Ocupació (SAO)

Amb el nou servei Càritas ofereix assessorament personalitzat per aconseguir un contracte de treball, per mantenir-lo i perquè si mai cal tornar a cercar feina, es faci amb autonomia. L’objectiu és arribar a més persones i millorar la qualitat de l’acompanyament en els processos laborals. En concret, en dos anys es vol és atendre entre 1.000 i 2.000 persones.

L’assessor del SAO valora el perfil de cada persona tenint en compte la trajectòria professional i vital i, després, li proposa un pla de treball, l’objectiu últim del qual és la inserció laboral. Les persones interessades en aquest servei poden trucar al telèfon 93 114 90 47 de Càritas.

Segons dades dels fluxos del mercat de treball de l’Institut Nacional d’Estadística, el 10% de les persones amb baixa qualificació i que porten més d’un any a l’atur troben feina. Actualment, Càritas ha aconseguit que aquest percentatge sigui, aproximadament, d’un 15% i, amb el nou Servei d’Acompanyament, es proposa arribar fins al 20-25%.

Video streaming by Ustream

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.