Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Manyanet Sant Andreu ha fet públic un comunicat aquest divendres en què demanen ser “curosos, respectuosos i  prudents amb les manifestacions públiques” en relació a la investigació sobre el suïcidi d’una jove del centre. Expressen “consternació davant la pèrdua de l’alumna” i recorden que “els fets desencadenants d’aquest lamentable succés estan sent investigats”.

Diuen que per ara no els consta cap “evidència concreta i provada a dia d’avui”. I consideren que la difusió “sense proves o fonaments contrastat” de determinats missatges crítics “no ajuda a l’esclariment dels fets”. 

El comunicat se suma al que l’equip docent ha emès aquest mateix divendres. “Sempre estem i hem estat al costat dels nostres alumnes”, han dit els professors. Un missatge que afegeix context sobre els 8 expedients oberts per possible assetjament escolar dins del centre la darrera dècada. En tots els casos, han dit, “l’administració educativa ha conclòs que no hi havia assetjament”.

El bon clima de convivència: una “aposta del centre”

El col·lectiu de famílies també es mostra preocupat per “qualsevol situació que pugui ser constitutiva de bullying o altre comportament”. I defensen l’activació dels protocols previstos en matèria d’educació i salut per part de l’escola.

Amb aquesta comunicació busquen “transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança a les famílies vers la Comunitat Educativa”. Esmenten també les eines de què disposa el centre i que “ajuden a la detecció i prevenció de possibles situacions de risc”. I subratllen “la cerca del bon clima de convivència entre tota la comunitat educativa” com una “aposta del centre”.

Podeu llegir el comunicat a continuació:

 

Comunicat famílies Escola Pare Manyanet Sant Andreu. Barcelona, 18 de juny de 2021

Des de l’Associació de Mares i Pares de l’escola volem manifestar el següent en relació a les  darreres informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació i xarxes socials en els  darrers dies: 

Expressem un cop més la nostra profunda consternació davant la pèrdua de l’alumna Kira López i el nostre sentit condol a la seva família. 

Els fets desencadenants d’aquest lamentable succés estan sent investigats per part de les  autoritats competents, sent l’escola un dels actors i entorns investigats, però no l’únic, no  havent cap evidència concreta i provada a dia d’avui i fins on nosaltres en tenim coneixement.  

Reiterem que qualsevol situació que pugui ser constitutiva de bullying o altre comportament  que vagi contra el benestar i dignitat dels alumnes ens preocupa com a AMPA. 

Volem transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança a les famílies vers la Comunitat  Educativa del Manyanet Sant Andreu. La comunicació i diàleg entre l’AMPA i l’Escola és  constant i mantenim reunions i trobades regularment per abordar assumptes d’interès per als  alumnes i les famílies. 

Donem fe que la normativa i els protocols existents al Centre es corresponen amb els indicats  per la Generalitat de Catalunya i altres organismes competents en matèria d’educació i salut i  es compleixen i s’activen quan es donen els fets recollits en aquests. 

Volem posar de relleu que els recursos que el Centre posa a disposició de les famílies i els  alumnes (Tutories, Gabinet psicopedagògic, Konsulta’m,...) ajuden a la detecció i prevenció de  possibles situacions de risc i sempre ha estat una aposta del centre en la cerca del bon clima de  convivència entre tota la comunitat educativa. Creiem que és important que les famílies  coneguin aquests recursos i procediments que el centre posa a disposició per fer-ne ús si ho  consideren necessari.  

Reiterem, un cop més, que l’AMPA també ens posem a disposició de les famílies a través de la  seva Junta i les seves Vocalies. També formem part del Consell Escolar amb veu i vot. 

Finalment, volem fer un prec a totes les famílies per tal que siguem curosos, respectuosos i  prudents amb les manifestacions públiques que puguem fer tant en el nostre entorn més  proper com a través de diferents mitjans de comunicació, xarxes socials i missatgeria, ja que  creiem que la repercussió que esta tenint les opinions públiques, molt crítiques i sense proves  o fonaments contrastats, d’algunes poques famílies no ajuda a l’esclariment dels fets ni a la  imatge de la comunitat educativa de la que tots i totes en formem part i en volem el millor.  Rebutgem fermament, qualsevol manifestació, per part de les famílies o terceres persones,  mitjans o entitats, que impliqui desqualificacions o espectacles mediàtics vers a les persones o  institucions i, en tot cas, animem a treballar conjuntament per solucionar possibles  incidències.

 

Associació de Mares i Pares, Col·legi Josep Maria i Josep. Manyanet Sant Andreu