Vés al contingut
2 Catalunya Religió dv. 28/09/2012

(Blanquerna) Després d'un curs de celebracions pel vintè aniversari de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, aquest djous es va fer el darrer acte de celebració de la facultat sota el lema "20 anys formant, 20 anys innovant". L'acte, que va comptar amb la presència de la rectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas, va ser presentat i conduït pel professor Antoni Cabot i hi van intervenir Salvador Pié-Ninot, president de Blanquerna-URL, Màrius Duran, degà de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, i els antics alumnes Carolina García, Sergio Rodríguez i Elena Carrillo, graduats en Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició, respectivament.

Pié-Ninot va explicar que "tot just aprovada la Universitat Ramon Llull la Fundació Diocesana Blanquerna es plantejà, a partir dels seus reconeguts estudis de Magisteri, una obertura vers altres camps d’alguna manera congenials amb la seva identitat i amb la tradició universitària de l’Església". 

El degà de la facultat, Màrius Duran va afegir que "Blanquerna Salut vol seguir ser un referent per a tots els professionals de la Salut, reinventant els plans formatius per adequar-los a les noves necessitats. Estem convençuts i segurs que portarem endavant, i cada vegada amb més solidesa, el nostre projecte".

A més Duran va dir que "En aquests moments la nostra preocupació és “acompanyar” el futur de tots els professionals i estudiants formats a Blanquerna Salut. Els camins que estem explorant i potenciant són els de l’emprenedoria (la creació de projectes propis) i la inter- nacionalització (ciutadans del món global), com a vies de creixe- ment personal i professional".

El 22 de setembre de l’any 1992 es va inaugurar oficialment l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia a l’edifici del carrer Santaló de Barcelona, la primera seu. Vint anys més tard, la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, està ubicada al centre de Barcelona en un edifici construït l’any 2002, és una facultat humanista i innovadora en formació dins l’àmbit de les ciències de la salut. 

Els graus en Nutrició Humana i Dietètica, Fisioteràpia i Infermeria es desenvolupen en un context singular on universitat, empreses i innovació són garantia i eina perquè els estudiants multipliquin les seves oportunitats.

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.