Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) La Catedral de Barcelona ha acollit aquest dimarts la presentació de l’exposició permanent 'Descobrim la memòria jueva a la Catedral de Barcelona' que permet accedir a documents històrics sobre la comunitat jueva medieval de Barcelona. Una col·lecció que s'obrirà al públic gràcies a la col·laboració de la plataforma cultural jueva Mozaika i la Catedral de Barcelona

La presidenta de Mozaika, Eva Fortes, ha manifestat que es tracta d'un esdeveniment “històric” en les relacions judeo-cristianes a Catalunya des de fa 700 anys i, fins i tot, a nivell europeu. De fet, una col·laboració entre dues institucions d’aquest tipus per a un projecte tan aprofundit “és inèdit”, ha assegurat.

Per la seva part, la investigadora principal i comissària de la mostra, Clara Jáuregui, ha destacat que aquesta exposició significa “un gran pas endavant per al patrimoni jueu català”. Amb ella, s’obre al públic “un fons de coneixement sobre la vida jueva medieval que abans només era accessible a un nivell acadèmic”.

La selecció que podrà veure el públic forma part del conjunt de 40.000 pergamins medievals que acull la Catedral de Barcelona. Un volum de documentació arxivística medieval del tot singular i on s'hi troben milers de referències a la comunitat jueva de la ciutat. L’esdeveniment d’aquest dimarts marca l’inici d’un programa de visites guiades a l’exposició que durà a terme Mozaika, en conveni amb la Catedral. 

Per part de la Catedral de Barcelona, ha presidit l'acte el degà del Capítol, Josep Ramon Pérez, acompanyat del director de l'Arxiu Capitular, Robert Baró, que ha saludat als convidats que han assistit a la Sala de la Mercè de la seu barcelonina. Entre les autoritats civils presents a l'acte inaugural, també hi han assistit la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibar; i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona, Khalid Ghali. En nom de l’arquebisbe de Barcelona, ha participat la delegada de Fe i Cultura de l’Arquebisbat de Barcelona, Margarita Bofarull.