Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Museu Diocesà de Solsona) Amb el nom d'"Alba", el proper dissabte 1 de setembre s'inaugurarà al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona una nova exposició de producció pròpia.  Es tracta d’una mostra que donarà a conèixer les riques col·leccions de teixit i indumentària litúrgica que es conserven en la institució i en algunes parròquies amb un muntatge expositiu que combina a la perfecció conceptualització i didàctica.

A través dels vestits de festa per a la litúrgia, dels ornaments tèxtils per als objectes i escenaris del culte i de les robes pròpies dels clergues, els visitants podran descobrir alguns tresors amagats i sobretot acostar-se a una cultura tradicional i a un llenguatge simbòlic clau per entendre el patrimoni i la història d’aquestes terres i dels qui hi han viscut durant més de quatre segles.

“Alba” és el nom del vestit litúrgic essencial però també és la sortida del sol en el naixement d’un nou dia o el color del la túnica dels batejats en renéixer en una nova vida. Diversos significats d’una mateixa paraula que la fan adient per commemorar el 425è aniversari de la creació de la diòcesi de Solsona.

L’exposició romandrà oberta fins al febrer de 2019 i es podrà visitar en horari de museu.