Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Durant el mes de març s'ha celebrat a Manresa la cinquena edició del Fòrum Ignàgora, organitzat conjuntament pel centre d'espiritualitat Cova Sant Ignasi, la plataforma Manresa 2022 i l'Ajuntament de la ciutat.

En aquesta ocasió han estat quatre conferències que s'han realitzat en el mateix centre d'espiritualitat Cova Sant Ignasi i que han recorregut temes diversos relacionats amb l'espiritualitat, la figura de Sant Ignasi i la Companyia de Jesús.

L'última d'elles s'ha celebrat aquest dimecres 27 de març, a càrrec del jesuïta, antropòleg i teòleg Xavier Melloni, que, a partir del seu últim treball publicat, va abordar la diversitat i unitat de les religions com a radis que s'aproximen a un únic centre.

A la primera de les xerrades, des de la perspectiva de la neurociència, Raúl Eguía va parlar sobre el desig de trobar Déu i el sentit de l'existència. Per a Eguía, "ens passem la vida buscant a Déu, buscant el sentit i l'amor, però és Jesús qui ens troba a nosaltres".

Per la seva banda, el superior dels jesuïtes a Manresa, Lluís Magriñà, va presentar en la segona cita del cicle les preferències apostòliques de la Companyia de Jesús per als propers anys, que acaba de donar a conèixer el Superior General dels jesuïtes, Arturo Sosa.

El Fòrum Ignàgora també va comptar amb el benedictí Ignasi M. Fossas, que amb la conferència titulada Montserrat al camí de Sant Ignasi, va respondre a una sèrie de qüestions al voltant del paper de Montserrat en la vida del sant. Qüestions que permeten plantejar també què és el que troba avui el pelegrí a Montserrat, què pot deixar allà i què rep.

Les xerrades han comptat amb una molt bona acollida per part del públic assistent.