Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) El proper dimarts 8 de setembre se celebrarà a Barcelona una eucaristia d’acció de gràcies pel bisbe claretià Pere Casaldàliga i Pla. La celebració tindrà lloc a les 18:30 h a l’església de l’Immaculat Cor de Maria de Barcelona, al número 47 del carrer Sant Antoni Maria Claret de Barcelona. L’aforament al temple estarà limitat, d’acord amb les mesures de prevenció de contagi pel Covid-19. L’acte es podrà seguir en directe pel canal de Youtube dels Missioners Claretians de Catalunya.

El funeral que se celebrarà un mes després de la seva mort a Batatais, al Brasil, i en una data molt significativa. El 8 de setembre farà 75 anys de la primera professió de Pere Casaldàliga com a missioner claretià. Va ser en una diada de la Mare de Déu de setembre, l’any 1945, quan va fer els vots com a religiós en la congregació fundada per sant Antoni Maria Claret.

La celebració del dia 8 de setembre és una convocatòria conjunta dels Missioners Claretians i l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, que demanen a tothom unir-se en la pregària amb aquesta celebració compartida en memòria de Pere Casaldàliga i de la seva vida missionera. S’ha previst per més endavant un altre acte de memòria i d’homenatge; la data i el lloc seran anunciats quan la situació sanitària permeti un major aforament.

La defensa dels més febles i la denúncia de les injustícies de caràcter polític, social, ecològic i econòmic han estat els eixos vitals de Pere Casaldàliga. Una acció motivada per la seva vocació missionera, que l’ha sostingut durant més de cinquanta anys a l’Amazònia. Amb la Prelatura de São Félix ha construït una Església pobra, participativa i democràtica. Ha viscut sempre amb austeritat i ha renunciat de forma explícita a tota mena de privilegis, també en l’exercici del seu ministeri episcopal. És reconegut com una de les figures més representatives de la teologia de l’alliberament i com a profeta de l’esperança. Casaldàliga ha viscut aquest fonament cristià al costat dels més pobres i ha sabut compartir amb d’altres la lluita i el treball per acabar amb les desigualtats.