Vés al contingut

notícies relacionades

“Sembla menys Ramadà sense iftars comunitaris”

(Glòria Barrete –CR) Per segon any consecutiu la comunitat musulmana celebra el Ramadà en pandèmia i amb restriccions. El Ramadà, el novè mes del calendari musulmà, és el quart pilar de l’Islam. Un mes de dejuni en què la pregària s’intensifica i en què el trencament del dejuni, l’iftar, és moment clau per fer comunitat.

Bon Any 2021: “Que la pandèmia no ens allunyi de l’altre”

(Glòria Barrete –CR) Si hi ha un tema a destacar aquest 2020 que deixem enrere avui és el de la pandèmia de la Covid-19. Tots d’alguna manera o altra ens hem vist afectats per aquesta crisi sanitària que ha fet estralls a tots els nivells.

Com prevenir el radicalisme islàmic

(Lucía Montobbio –CR) Els atemptats a París, a Niça, a Viena, un avís de possibles atacs a Catalunya, l’arrencada del judici dels actes terroristes del 17A a Barcelona i Cambrils. Són notícies que recorden la necessitat de prevenir el radicalisme islàmic, de projectar aquesta prevenció a mitjà i llarg termini, i de considerar la violència en el seu sentit ampli.

Zouhair El Hairan: “Anem per la quarta generació de musulmans catalans”

(Lucia Montobbio-CR) Zouhair El Hairan és un jove que va néixer a Tetuan, al nord del Marroc. Als 18 anys va venir a Barcelona per a estudiar Comunicació i Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Més tard, va realitzar un màster en Estudis Àrabs i Islàmica a la Universitat de Barcelona, i va finalitzar el màster en Polítiques: democràcies actuals, nacionalisme i multiculturalisme a la Universitat Pomeu Fabra, on ara realitza un doctorat en Ciències Polítiques al GRITIM.

Veure la fe