Vés al contingut

notícies relacionades

Sorpresa majúscula per la renúncia de Novell com a bisbe de Solsona

(CR) El bisbe de Solsona, Xavier Novell i Gomà, ha anunciat el matí d’aquest dilluns que presenta la seva renúncia al govern pastoral de la diòcesi per motius “estrictament personals”. Una decisió, assegura, que ha estat presa després “d’un període de reflexió, discerniment i oració”.

Solsona publica un llibre en memòria del bisbe Jaume Traserra

(Bisbat de Solsona) El passat dia 25 de gener es compliren dos anys de la defunció del bisbe emèrit Jaume Traserra i Cunillera. A la catedral de Solsona tingué lloc la missa d’aquest segon aniversari presidida pel bisbe Xavier Novell, acompanyat d’alguns preveres i laics.

Solsona acomiada Casaldàliga com a “profeta, màrtir i místic”

(Bisbat de Solsona/CR) Radicalitat, compromís, coherència, vida missionera, valentia per denunciar i vocació profètica són algunes de les virtuds sobre el claretià Pere Casaldàliga que aquest dimecres al matí s’han recordat a la catedral de Solsona.

Solsona publica un informe sobre els abusos sexuals a la diòcesi

(CR) “Aquesta diòcesi mira de cara la part més fosca de la seva historia i vol treballar perquè mai més succeeixi res de semblant en el seu interior”. Així presenta el resultat de la investigació que ha fet els darrers mesos el bisbat de Solsona sobre possibles abusos sexuals a menors comesos pel seu clergat.

Autem: un lideratge a l’estil de Jesús

(Bisbat de Solsona / Teresa Valero) Ara fa un temps, fruit de l'experiència evangelitzadora i veient la necessitat que les nostres comunitats parroquials recuperin la seva identitat missionera, va néixer en el nostre bisbat un projecte que cerca ajudar el mossèn en el canvi de paradigma necessari per a regir aquestes renovades parròquies.

Els bisbes i la Diada: fraternitat i presos

(Jordi Llisterri-CR) Tres bisbes catalans han parlat aquest cap de setmana de la situació política en les seves cartes dominicals coincidint amb la Diada Nacional a Catalunya. El cardenal Joan Josep Omella i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, coincideix amb el discurs que l’any passat posant l’accent en la fraternitat com a actitud per resoldre el conflicte.

panoràmica

Veure la fe