Vés al contingut

notícies relacionades

Pastoral? Mireu la realitat

(Jordi Llisterri-CR) "El primer personatge de la pastoral és la realitat amb la que ens trobem", una constatació tan òbvia com sovint poc assumida. Aquest és un dels eixos del llibre Re-crear camins d'experiència cristiana, fruït del treball del Seminari de Teologia Pastoral de la Facultat de Teologia de Catalunya. L'editor d'aquest treball publicat pel CPL ha estat el teòleg Daniel Palau, director de la nova Càtedra Pont i Gol de la que ara forma part aquest Seminari.

Josep M. Esquirol i Xavier Morlans, a la Jornada del Grup Sant Jordi

(CR) La Jornada anual del Grup Sant Jordi comptarà aquest any amb les aportacions principals del filòsof Josep Maria Esquirol i del teòleg Xavier Morlans. Precisament aquest dimarts s’ha fet públic el Premi Nacional d’Assaig de 2016 per a Josep Maria Esquirol.

Barcelona compta amb quatre Missioners de la Misericòrdia més

(CR) Després de la designació aquest febrer, el papa Francesc ha nomenat quatre nous missioners de la Misericòrdia a Barcelona. Entre els quatre escollits hi ha tres religiosos i un capellà diocesà: el jesuïta Josep M. Rambla, el salesià Francesc Riu, el dominic Juan José Gallego i el teòleg Xavier Morlans.

Morlans: “Hem creat un nou gènere comunicatiu”

(Laura Mor –CR) Hi ha tres persones sobre l'escenari. Un crític comenta una seqüència de cinema contemporani de no més de cinc minuts. Un pianista manté el clímax de la pel·lícula. Mentre que un tercer reinterpreta l'escena a la llum d'un manament. És el nou “espectacle-impacte” que ofereixen l'Escola Cristiana de Catalunya, la Delegació Diocesana d'Apostolat Seglar i la Fundació Unaveu.

La família del Pare Manyanet parlarà sobre adolescents i transmissió de la fe

(Família del Pare Manyanet) El proper dissabte dia 17 l'ONG Manyanet Solidari dels Fills de la Sagrada Família, la família del Pare Manyanet, convoquen la setena jornada bianual sobre matrimoni i família. L'acte tindrà lloc al col·legi Pare Manyanet de Les Corts a Barcelona i coincideix amb el debat del sínode sobre la família.

Creure que Catalunya com a nació té el dret a decidir el seu futur és una opció fonamental

Vídeo de l’acte sencer i text íntegre de la reflexió del teòleg Xavier Morlans sobre el Dret a Decidir i la Doctrina social en l’acte “Cristians pel Dret a Decidir”, celebrat a Barcelona el 7 de juliol de 2014. El dret a decidir avui a Catalunya a la llum de la Doctrina Social de l’Església Xavier Morlans Exposaré la reflexió en sis punts. 1. Què és una nació? Què és un Estat? Com es relacionen ambdós?

panoràmica

Veure la fe