Vés al contingut

notícies relacionades

L’IQS estrena Indefugibles, el nou podcast de Catalunya Religió

(CR) La Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’IQS obre un programa de podcast i ho fa amb la col·laboració de Catalunya Religió. Amb el nom d’Indefugibles han creat un espai de ràdio a la carta per afrontar “debats que ens persegueixen i, per molt que vulguem, no podem defugir”.

Relleu a la direcció de Cristianisme i Justícia

(Cristianisme i Justícia) José Ignacio García serà el nou director del centre d’estudis Cristianisme i Justícia a partir del proper curs, substituint a Xavier Casanovas, que ha ocupat aquest càrrec al llarg dels últims set anys.

El programa de la fraternitat genera disputes ideològiques

(Xavi Casanovas –CR) En només dos dies la darrera encíclica del papa Francesc, Fratelli Tutti, ha generat polèmiques airades a les xarxes socials. Més que fer una lectura particular de l’encíclica, m’agradaria centrar-me en el perquè d’aquestes disputes ideològiques.

Cal secularitzar la Quaresma?

(Ignasi Escudero -CR) La societat catalana té fama de ser una de les més secularitzades d’Europa. La darrera publicació del Centre d’Estudis d’Opinió reflecteix que només un 55% de la població es declara religiosa. Per Mar Griera, sociòloga de les religions, el procés de secularització va acompanyat d’un augment de la diversitat religiosa.

“En els moviments socials hi ha una dimensió molt profunda”

(Laura Mor –CR) “Dins dels entorns eclesials sovint costa mirar fora”, assegura José Eizaguirre. Ell, però, ho ha fet. Té un peu en el camp religiós i un altre en els moviments socials i acaba de publicar Todo confluye a Desclée De Brouwer. L'autor ha preguntat per la vivència espiritual als infatigables del “un altre món és possible”.

Veure la fe