Vés al contingut

notícies relacionades

La contaminació cognoscitiva. Homilia de la Diada

(CR) Aquest 11 de setembre al matí s’ha celebrat la tradicional Missa de la Diada que des de fa més d’un segle convoca la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. Aquest any ha presidit la celebració monsenyor Miquel Barbarà, canonge de la Catedral i exvicari general de Tarragona, coincidint amb la celebració de l’Any Cardenal Vidal Barraquer.

Cambrils presenta el programa complet de l'Any Vidal i Barraquer

(Ajuntament de Cambrils) Aquest dijous s'ha presentat el programa complet de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer. L’Any Cardenal Vidal i Barraquer va engegar el passat 15 de maig, coincidint amb els 40 anys del retorn de les despulles del cardenal, i s’allargaran fins el març del 2019.

La consciència i l'actitud de reinventar-se, valors de Vidal i Barraquer

(Laura Mor –CR) Fa un pas més enllà quan les circumstàncies ho exigeixen. Sense por ni càlculs personals. Francesc d'Assís Vidal i Barraquer (1868-1943) va reivindicar un escenari de pau, lluny de la societat de vencedors i vençuts que ja anticipava. Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement a Cambrils, la ciutat ha promogut l'Any Cardenal Vidal i Barraquer. En parlem amb Manuel M.

El documental de l’Església de l’antifranquisme omple l’Auditori de la Diputació de Tarragona

(Jordi Llisterri-CR) Èxit de crítica i públic en l’estrena del documental “Hereus d’un cardenal proscrit” que retrata el compromís de l’Església de Tarragona en la lluita per la democràcia i pels drets socials i nacionals. L’Auditori de la Diputació de Tarragona s’ha omplert aquest dijous al vespre per veure per primera vegada un testimoni imprescindible de la memòria històrica del país dirigit per la periodista Llúcia Oliva.

Rememorant Vidal i Barraquer

(Ajuntament de Cambrils) La primera activitat programada de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer serà la presentació de llibre reeditat “Vidal i Barraquer, cardenal de la pau”, de mossèn Ramon Muntanyola, a càrrec de mossèn Armand Puig Tarrech, rector de l’Ateneu Universitari de Sant Pacià.

“Poblet tanca l’any Mossèn Muntanyola i passa el relleu a l’any Vidal i Barraquer”

(Meritxell Roselló Alfonso) Un acte  carregat de simbolisme i catalanisme és el que es va viure el dissabte 3 de febrer al Monestir cistercenc de Poblet que va ser  l’escenari de la Cloenda del Centenari del naixement de Mossèn Ramon Muntanyola i Llorach (L’Espluga de Francolí, 1917-Barcelona,1973). El polifacètic sacerdot, poeta, patriota i activista social espluguí ha rebut un càlid homenatge de la seva vila natal i de tot el Camp de Tarragona al llarg del 2017.

Tarragona presenta les cartes entre Vidal i Barraquer i el Vaticà

(Arquebisbat de Tarragona) "Sempre m’ha preocupat la recuperació de la memòria, i després de l’arribada de les despulles del cardenal a Tarragona hi mancaven els papers. Juntament amb mossèn Salvador Ramon els vam portar des de Cambrils a Tarragona. Un important llegat per a la seva Església".

Veure la fe