Vés al contingut

notícies relacionades

La vida religiosa, en un mapa

(CR) Des que va néixer Catalunya Religió són moltes les persones que han explicat als lectors del portal perquè dediquen la seva vida a Déu. A les portes del 2 de febrer, dia de la Vida Consagrada, recuperem un mapa actualitzat amb les entrevistes en vídeo i les peces escrites que hem fet i publicat de testimonis, comunitats i trobades generades per la vida religiosa.

El cas Ellacuría, per Jorge Galán, és “una història de sacrifici real que commou”

(Laura Mor –CR) “No quise hacer un libro religioso, ni político, ni centrado en los asesinos. Es una historia de humanidad”. El poeta salvadorenc Jorge Galán ha escrit la novel·la Noviembre per parlar dels jesuïtes assassinats de 1989 a la UCA, la Universitat Centreamericana de San Salvador. Un exercici de memòria històrica que li ha costat l’exili. Aquest dimarts ha presentat de nou el llibre a Barcelona, a la parròquia de Sant Medir.

Els bisbes catalans: “La vida consagrada evangelitza, transforma i humanitza la societat”

(CR) Coincidint en l’inici de l’Any de Vida Consagrada que a nivell mundial ha convocat el papa Francesc, els bisbes catalans han fet pública una carta de reconeixement del treball i el testimoni que els religiosos i les religiosos fan a Catalunya. Els bisbes recorden la influència a Catalunya dels sants fundadors i remarquen que avui la presència dels religiosos “representa un gran do de l’Esperit, que evangelitza, transforma i humanitza la nostra societat”.

panoràmica

Veure la fe