Vés al contingut

notícies relacionades

La Vida Consagrada, sense rebaixes

(Josep Miquel Bausset) Com cada 2 de febrer, festa de la Presentació del Senyor al Temple, l’Església ens convida a celebrar el dia de la Vida Consagrada, per tal d’agrair a Déu aquest carisma eclesial i alhora, per pregar pels homes i per les dones que, per mitjà dels consells evangèlics, volem seguir Jesús i construir el seu Regne.

Enguany aquesta jornada té com a lema: “La Vida Consagrada, presència de l’amor de Déu”, ja que els consagrats i les consagrades acollim i compartim amb els altres, com un do, l’amor que el Déu Abbà vessa sobre nosaltres.

La vida religiosa, “moll de l'os de l'evangeli”

(CR) Aquest dimarts s'acaba l'Any de la Vida Consagrada i totes les diòcesis catalanes han previst diversos actes arreu del territori. Han estat catorze mesos dedicats a conèixer més a fons què implica ser religiós o religiosa, una opció considerada “profètica” i que destil·la compromís i sentit comunitari.

"Renovo el meu compromís consagrant tota la meva vida al servei de Déu i dels germans"

(Viqui Molins) Aquest diumenge els religiosos i religioses que vivim al Raval i al Poble Sec de Barcelona hem renovat conjuntament els nostre vots a la parròquia del Carme. Ha estat una iniciativa secundada per tots els religiosos i religioses del barri, com era d’esperar. I dic que era d’esperar perquè les coses no surten sinó és en un clima preparat. I al nostre barri ho vivim des de fa més de 25 anys amb una constància i una naturalitat que supera totes les expectatives.

"Si els religiosos vivim la trobada amb Jesús, no necessitem fer 'risoteràpia'"

(Laura Mor –CR) El president de la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER), el claretià Luis Ángel de las Heras, ha descrit l'estil propi de la vida consagrada en base a la coherència, la veritat i la simplicitat, i ha demanat a les comunitats de religiosos “no forçar l'alegria” perquè considera que “l'alegria perfecte és conseqüència d'una trobada personal amb Jesús”.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe