Vés al contingut

notícies relacionades

Victor_Codina

Mor el jesuïta i teòleg Victor Codina

CR | El jesuïta Victor Codina ha mort a l'edat de 92 anys aquest dilluns a la nit a Barcelona. El Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia ho ha comunicat a través de les seves xarxes socials: "La seva petjada intel·lectual i humana ens segueix animant en la tasca de promoure la fe i la justícia". Una tasca a la qual es va dedicar al llarg de tota la seva vida. 

El Sínode de l’Amazònia: nous camins de sinodalitat

(Cristianisme Segle XXI) El jesuïta Víctor Codina, que va assistir al Sínode de l’Amazònia convidat expressament pel papa Francesc, va parlar dissabte sobre el Sínode i els seus reptes en el nou ‘Debat a Sant Ildefons’ que convoca Cristianisme al Segle XXI. El ponent va exposar que la pandèmia i els seus problemes han deixat arraconat una mica el Sínode de l’Amazònia, malgrat que va actuar com una mena d’atri dels gentils.

Un intent de segrest del cristianisme per part de la dreta radical?

(Ignasi Escudero -CR) Fa uns dies Trump proclamava davant de 5.000 neopentecostals que “realment crec que tenim Déu del nostre costat”. Bolsonaro va utilitzar com a lema de campanya “Brasil per sobre de tot i Déu per sobre de tots”. Jeanine Áñez, autoproclamada presidenta de Bolívia, exhibia una Bíblia de grans dimensions després de jurar el càrrec el passat novembre.

El jesuïta i teòleg Víctor Codina presenta els seus somnis per a l'Església

(Jesuïtes) Als seus 85 anys i després de més de 35 anys a Bolívia, el jesuïta català i teòleg Víctor Codina s’ha animat a posar per escrits alguns dels seus somnis de vell teòleg. Així és com ha titulat el llibre que ha presentat aquest dilluns a Barcelona, a la seu de Cristianisme i Justícia, centre d'estudis del que forma part i amb el que col·labora habitualment tant des de Bolívia com durant les seves estades a Barcelona.

panoràmica

Veure la fe