Vés al contingut

notícies relacionades

El Papa comença el seu viatge apostòlic a Xipre i Grècia

(Vatican News) El papa Francesc ha sortit de l'aeroport de Fiumicino de Roma aquest matí amb destinació a Xipre. S'hi estarà per primera vegada del 2 al 4 de desembre on visitarà la ciutat de Nicòsia. Des d'allà es traslladarà a Grècia, on romandrà del 4 al 6 de desembre.

El Papa torna a Lesbos

(CR/Vatican News) Primer Xipre i després Grècia. El gabinet de premsa del Vaticà confirma les dates i les etapes del proper viatge apostòlic del papa Francesc, el 35è des de l'inici del pontificat. Tot i que el programa complet es donarà a conèixer més endavant, ara s'ha confirmat el desig expressat pel Papa ja fa més d'un mes. Ho ha fet en l'entrevista concedida a Radio Cope, l'emissora de la Conferència Episcopal d'Espanya.

El Papa conclou la seva històrica visita a l'Iraq

(Massimiliano Menichetti -Vatican News) La visita del Papa Francesc a l'Iraq ha acabat avui amb el lema evangèlic “Tots són germans”. Ha estat una visita històrica, la primera d'un Pontífex a l’Iraq i en un país de majoria xiïta. Va començar el passat 5 de març, un pelegrinatge llargament desitjat per abraçar un poble que ha sofert tant però que també ha desenvolupat un gran desig de redempció i d'un futur de pau.

El Papa a l'Iraq demana resistir la temptació de la venjança

(Renato Martinez –Vatican News) “L'Església a l'Iraq, amb la gràcia de Déu, va fer i està fent molt per anunciar aquesta meravellosa saviesa de la creu propagant la misericòrdia i el perdó de Crist, especialment als més necessitats”, ha dit aquest diumenge el papa Francesc en l'homilia d'una eucaristia multitudinària i acolorida celebrada a l'Estadi 'Franso Hariri' d'Erbil, en el marc de la seva visita apostòlica a l'Iraq.

Cinc claus per entendre el viatge del papa a Tailàndia i Japó

(Laura Mor –CR) La Conferència Episcopal del Japó va encaminar la visita del papa Francesc al seu país a l’horitzó de “protegir tota la vida”. I així ha ressonat el missatge en terra nipona: “Des del respecte a la persona, el Sant Pare ha demanat protegir tota mena de vida”, explica el català Josep Maria Abella, bisbe auxiliar d’Osaka. Un objectiu compartit en el viatge previ del papa a Tailàndia, que va començar dimarts dia 19.

“L'esperit d'Assís ha penetrat en el món islàmic”

(Glòria Barrete –CR) Històrica visita. Així han qualificat la gran majoria de mitjans de comunicació el viatge apostòlic del papa Francesc als Emirats Àrabs que va tenir lloc del 3 al 5 de febrer de 2019. Però, vist amb unes setmanes de perspectiva, quina és l'anàlisi d'aquesta històrica trobada i quins són els punts importants que es deriven del document signat entre el Gran Imam sunnita d'Al-Azhar, Ahmed Al-Tayeb, i el papa Francesc?

Veure la fe