Vés al contingut

notícies relacionades

Quin és el potencial diplomàtic del Vaticà per frenar la guerra a Ucraïna?

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) El conflicte bèl·lic a Ucraïna obre diverses les opcions al Vaticà per col·laborar en la restauració del diàleg i la pau amb Rússia. Fins ara, ha transcendit la visita del papa Francesc a l’ambaixada russa davant la Santa Seu. En aquesta trobada amb l’ambaixador rus Alexander Avdeev, el Papa va expressar la seva preocupació pels atacs militars de Rússia.

Recomanacions de la Santa Seu per fer una bona homilia sobre les vacunes

(CR) Per tal d’ajudar a les diferents organitzacions catòliques del món a l’hora de resoldre les qüestions associades amb les vacunes que planteja la feligresia, la Comissió Covid-19, creada pel Papa Francesc, ha publicat un document amb tota la informació necessària per tractar aquest tema. El text recull tres exemples concrets que, com ha explicat la mateixa Comissió, es poden utilitzar en diferents contextos comunicatius, des d’una conversa fins a una homilia.

Francesc també s'acosta al Facebook

(Jordi Llisterri –CR) “Crec que arribarem a port”. Així respon Dario E. Viganò, el màxim responsable de la comunicació de la Santa Seu, la pregunta sobre si el papa també desembarcarà a Facebook. Una possibilitat més clara des que el mes d'agost Francesc va rebre Mark Zuckerberg, el fundador d'aquesta xarxa social. I després de l'èxit del papa Francesc a altres xarxes socials com Twitter –30 milions de seguidors– o a Instragram.

Vuitanta catequistes catalans viatgen a Roma

(SIC) De divendres a diumenge un grup de catequistes de les diòcesis de Catalunya i de les Illes Balears participen al Jubileu dels Catequistes convocat a Roma amb motiu de l’Any de la Misericòrdia.

Badalona recupera la memòria d'Anselm Maria Albareda

(Parròquia de Santa Maria de Badalona) El proper dimecres 20 de juliol es compliran 50 anys de la mort del cardenal Anselm Maria Albareda (Barcelona, 1892­-1966), un dels religiosos catalans més influents a la Santa Seu i conseller de quatre papes: Pius XI, Pius XII, sant Joan XXIII i el beat Pau VI. Albareda va ser monjo i arxiver de Montserrat, abat titular del monestir de Ripoll, prefecte pontifici de la biblioteca apostòlica vaticana i un dels pares del Concili Vaticà II.

Emili Turú: "La reputació dels Maristes és secundària"

(Maristes /CR) Aquesta setmana s'està celebrant a Roma una reunió de provincials i responsables maristes de tot sobre la protecció dels infants. En l'inici de les sessions, el superior general dels Maristes, el català Emili Turú, va assegurar que "les víctimes són la nostra prioritat absoluta; la reputació del nostre Institut és secundària".

panoràmica

Veure la fe