Vés al contingut

notícies relacionades

Els barcelonins van fer vot de “deffensar sa pura e immaculada conceptió fins a morir”

(Valentí Serra –Caputxins) Els monarques que regiren els territoris de Corona d’Aragó foren acèrrims defensors del misteri de la Concepció Immaculada de Mariatant, que l’any 1333, el rei Alfons III fundà a la ciutat de Barcelona una confraria sota l’advocació de “la Puríssima” coneguda per la “Confraria de la Casa del Senyor Rei”.

Les processons a Catalunya en la diada del Corpus

(Valentí Serra –Caputxins) Com ja és sabut la festivitat del Corpus Christi es començà a celebrar a la població belga de Lieja l’any 1247 i fou estesa la seva celebració a l’Església universal l’any 1264 pel papa Urbà IV.

Fra Feliu de Cantalice, genuïnament caputxí

(Valentí Serra –Caputxins) L’any passat l’orde caputxí commemorà els cinc segles de la naixença de Sant Feliu o Fèlix (Cantalice, Rieti, 1515 – Roma 1587), el primer sant que aquesta reforma franciscana donà a l’Església. Aquest dimecres se celebra la seva festivitat.

De Santa Maria de Cervelló en deien “la salvadora de vaixells”

(Valentí Serra –Caputxins) Aquest dissabte se celebra la festivitat de Santa Maria de Cervelló (1230-1290). Nascuda al palau dels Cervelló, al carrer Montcada de Barcelona, fou batejada a la veïna parròquia de Santa Maria del Mar. Després de la mort del seu pare, Guillem de Montcada, vengué el palau familiar i, amb el recolzament de la seva mare projectà de fundar una comunitat religiosa. Fou per aquest motiu que anà a viure en una casa del carrer Ample situada molt a prop de l’església dels mercedaris.

Laudato si', hem de llegir-la aquest estiu

(Fra Valentí Serra de Manresa) El dia 18 de juny fou publicada l’encíclica Laudato si', un títol que el papa Francesc ha manllevat de l’incipit del bellíssim Càntic de les Criatures o del Germà Sol,  les “lloances de les criatures al Déu altíssim” que composà Sant Francesc d’Assís un any abans de la seva mort, durant la tardor de 1225.

panoràmica

Veure la fe