Vés al contingut

notícies relacionades

Llegaron de noche porta els assassinats dels jesuïtes a la UCA al cinema

(Laura Mor –CR) Amb aire documental, la pel·lícula Llegaron de noche d’Imanol Uribe s’ha estrenat aquesta setmana al Festival de Màlaga i aquest divendres ho farà en diverses sales del nostre país. El thriller narra la reconstrucció dels assassinats de sis jesuïtes i dues treballadores a la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas, la UCA, a San Salvador la matinada del 16 de novembre de 1989. I ho fa a partir de l’única persona que en va ser testimoni: Lucía Barrera.

El cas dels màrtirs de la UCA, a l'Audiència Nacional Espanyola

(Jesuïtes) Aquest dilluns ha començat a l’Audiència Nacional la vista pública del judici contra Inocencio Montano, excoronel i exviceministre de Defensa de El Salvador, per la seva pressumpta participació a l’assassinat l’any 1989 a la Universitat Centreamericana (UCA) de San Salvador de sis jesuïtes, una treballadora de la universitat i la seva filla.

15 anys de col·laboració de l'IQS amb la UCA

(IQS) Quinze anys del conveni de cooperació entre IQS, la càtedra UNESCO de la URL i la Universitat Centreamericana (UCA) per el qual s'estableix, entre altres accions, la formació doctoral de professors de la UCA i la formació de postgrau (Màsters i Doctors) per part d’IQS a la UCA d'El Salvador.

El cas Ellacuría, per Jorge Galán, és “una història de sacrifici real que commou”

(Laura Mor –CR) “No quise hacer un libro religioso, ni político, ni centrado en los asesinos. Es una historia de humanidad”. El poeta salvadorenc Jorge Galán ha escrit la novel·la Noviembre per parlar dels jesuïtes assassinats de 1989 a la UCA, la Universitat Centreamericana de San Salvador. Un exercici de memòria històrica que li ha costat l’exili. Aquest dimarts ha presentat de nou el llibre a Barcelona, a la parròquia de Sant Medir.

Un nou recorregut espiritual per recordar els màrtirs de la UCA

(Jesuïtes/CR) "Que l'esperança torni a néixer avui al nostre món". Aquesta és la voluntat de la pregària-concert que dijous tindrà lloc en memòria del martiri de sis jesuïtes i dues dones a la Universitat Centreamericana d'El Salvador, el 16 de novembre de 1989. Serà l'últim dels actes commemoratius del 25è aniversari d'aquells fets.

ESADE commemora els 25 anys de l’assassinat dels jesuïtes a la UCA

(CR) “La Universitat al servei dels més pobres”. És el títol de l’acte que es farà dimarts vinent al vespre a ESADE coincidint amb els 25 anys de l’assassinat d’Ignacio Ellacuría i cinc jesuïtes més a la UCA, la Universidad Centroamérica de El Salvador. El 16 de novembre es compleixen els 25 anys de la matança perpetrada pels militars.

Veure la fe

podcasts