Vés al contingut

notícies relacionades

Pilarín Bayés: “Sou molt més cristians del que penseu”

(CR) “La Pilarín és una de les cristianes més autèntiques que conec”. Així ho assegura Maria Sala, filla de la Pilarín Bayés, al documental ‘La Pilarin’ que s’ha estrenat aquest dimarts al vespre a TV3. El llargmetratge té per objectiu acostar la vida de la dibuixant als espectadors. En la peça audiovisual, Bayés dedica part del seu testimoni a parlar de la fe i la figura de Jesús.

Omella impulsa un equip d'experts d’atenció a les víctimes d’abusos

(CR) El cardenal Joan Josep Omella ha anat aquest dijous al matí a TV3 per anunciar la creació d’una comissió d’experts per atendre les víctimes d’abusos dins de l’Església. L’arquebisbe de Barcelona ha dit que aquesta comissió la crearà conjuntament amb els tres bisbats que formen la província eclesiàstica de Barcelona, els bisbats de Terrassa i de Sant Feliu de Llobregat.

El 500 aniversari de la Reforma a 'Néixer de Nou'

(CEC) Han passat ja 500 anys des que Martí Luter va clavar les seves 95 tesis a la porta de l'església del castell de Wittenberg. Un succés que va canviar el món i va obrir la porta al naixement del protestantisme. Què va plantejar Luter? Què va comportar la seva Reforma? Què ha significat i significa el protestantisme?

La Catedral del Mar continua sent l’Església del poble

(Basílica de Santa Maria del Mar) Aquesta setmana va concloure l’emissió per TV3 de la versió televisiva de la novel·la La Catedral del Mar d’Ildefonso Falcones, després de la seva emissió també per A3 i Netflix.

Maristes: “Els objectius del documental ‘Shootball’ van ser amagats”

(CR) La  Fundació Champagnat, titular de les escoles del germans Maristes, ha fet públic un comunicat després de l’emissió aquest dimarts  a TV3 del documental "Shootball", centrat en els abusos confessats per l’exprofessor Joaquín Benítez.  Els maristes anuncien “possibles accions judicials” contra les acusacions fetes tant al documental  com a les xarxes socials per part de la productora responsable.

TV3 emet un documental sobre Dorotea de Chopitea, una cristiana desconeguda

(Glòria Barrete –CR) "Qui és Dorotea de Chopitea? Aquesta senyora amb un nom tan sonor però tan desconeguda?". És la pregunta inicial que quasi tots els implicats en el documental 'Dorotea de Chopitea. Una senyora de Barcelona' que analitza la seva figura es van plantejar un cop presentada la idea. Una dona sense la qual no es pot entendre la Barcelona del segle XIX i que ara pren força i nom a través d'un documental, produït per Media 3.14 del grup Mediapro, i amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i la Societat Bicentenari Dorotea de Chopitea.

El programa 'Signes dels temps' celebra 30 anys en antena

(GIEC) Aquest diumenge 'Signes dels temps' ha estrenat temporada amb la nova secció '30 anys'. És el temps que porta en antena aquest espai religiós de TV3. Fins a finals d’any, recuperarà de l’arxiu històric entrevistes a grans personatges ja desapareguts de l’Església catalana i universal. Són converses que, malgrat el pas dels anys, mantenen l’interès per les reflexions espirituals i socials que fan els protagonistes.

panoràmica

Veure la fe

podcasts