Vés al contingut

notícies relacionades

Reconeixement a les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat

(Abadia de Montserrat) El proper dissabte se celebrarà a Montserrat una jornada de treball, record i acció de gràcies pels 50 anys de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia. A través del cant, la pregària –prenent part a la litúrgia de Montserrat- i la germanor, els assistents participaran amb els seus cants a l’eucaristia que, a les 11h, presidirà l’abat Josep M. Soler.

La validesa de la guitarra en la litúrgia

(Jordi Llisterri-CR)  Els liturgistes mai han estat gaire partidaris de les guitarres a la missa. Tampoc ho era el pare Gregori Estrada, un dels grans compositors litúrgics de Montserrat. Però dins de la seva extensa obra el pare Gregori va compondre quatre salms responsorials per a guitarra que havien quedat en oblit.

Reconeixement a l'IEC del llegat del pare Gregori Estrada

(Abadia de Montserrat) Aquest dimecres es va celebrar a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans un acte d’homenatge, senzill i molt emotiu, al pare Gregori M. Estrada i Gamissans, monjo de Montserrat, organista i compositor, traspassat el 18 de març de 2015.

Abat Soler: “Es tracta de cantar la missa, i no cantar a la missa”

(Jordi Llisterri –CR) Els cants litúrgics de Montserrat van baixar aquest dimecres a Barcelona. L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va presidir la presentació del llibre El Diumenge a Montserrat. Cants per a l’Eucaristia" a la parròquia de la Mare de Déu de Núria.

Veure la fe