Vés al contingut

notícies relacionades

Inspiració 2022: la Manresa que vol ser, abans de fer

(Laura Mor –CR) El seu moviment és, a primer cop d'ull, imperceptible. Quan van presentar el projecte, al gener, ja portaven nou mesos de gestació. Han passat cinc mesos més i, en aquest temps, el grup Inspiració 2022 continua en l'esfera dels intangibles. Es dediquen a mirar endins i ho fan a partir de les sessions que anomenen “mirades”. La darrera, amb el títol 'Cap a un nou paradigma', s'ha celebrat aquest diumenge. Abans de perfilar accions concretes, la pluja d'idees ha sigut intensa.

Dos mil voluntaris de Càritas que volen transformar la societat

(Jordi Llisterri-CR/Tarragona) A la trobada amb 2.000 voluntaris de Càritas un dels ponents els va demanar que continuessin fent miracles cada dia. I, d'entrada, van aconseguir que acabés sortint el sol en un dia en el que es només es preveia pluja. Així va acollir el temps la tercera trobada de voluntaris de Càritas de Catalunya. Dues mil persones representant els més de dotze mil voluntaris que fan Càritas en els deu bisbat catalans. La tercera trobada de voluntaris es va fer aquest dissabte a Tarragona, a l'auditori del Camp de Mart.

La Fedac comença el curs preparada per al futur

(Glòria Barrete/Jordi Llisterri –CR) Innovació educativa no és només tirar envans de les aules o penjar pissarres digitals. Això ho tenen ben clar els diversos col·lectius d'escoles cristianes que estan apostant per la innovació educativa. Entre elles aquest inici de curs destaca la Fedac, els centres escolars de les Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll i una de les principals xarxes de l'escola cristiana a Catalunya.

Fedac, un congrés de piulades amb passió #avuixdemà

(CR) L'entusiasme que es va viure en el Congrés de la Fedac a l'Auditori de Barcelona també es va poder veure a les xarxes socials. Els qui hi eren i els qui no hi eren van poder seguir-lo en directe a través del canal #avuixdema amb piulades al Twitter de desenes d'assistents.

Les escoles maristes: “Vam néixer amb una idea innovadora”

(Laura Mor –CR/Girona) Les escoles maristes engeguen un nou projecte educatiu amb el nom Maristes Xarxa Innovació. La proposta neix a l'empara de la província de l'Hermitage, però és Catalunya qui ha fet el primer pas. Aquest dimecres s'ha presentat a l'auditori del Palau de Congressos de Girona, davant de vuit-cents educadors dels col·legis maristes d'arreu del país.

#avuixdemà visualitza el nou projecte educatiu de FEDAC

(Glòria Barrete –CR) Al setembre a la comunitat FEDAC -Fundació Educativa Dominiques Anunciata Pare Coll- se li gira feina. El 8 de setembre la Fundació organitza un Congrés per presentar en societat el seu nou projecte educatiu i alhora debatre quin paper social juga l'escola concertada avui i quin és l'aprenentatge del futur.

“En els moviments socials hi ha una dimensió molt profunda”

(Laura Mor –CR) “Dins dels entorns eclesials sovint costa mirar fora”, assegura José Eizaguirre. Ell, però, ho ha fet. Té un peu en el camp religiós i un altre en els moviments socials i acaba de publicar Todo confluye a Desclée De Brouwer. L'autor ha preguntat per la vivència espiritual als infatigables del “un altre món és possible”.

panoràmica

Veure la fe