Vés al contingut

notícies relacionades

Tot sobre Torras i Bages

(CR) El grup promotor de la Causa de Beatificació de Josep Torras i Bages recupera la memòria del doctor de l’Església catalana amb la conferència "Torras i Bages, un 'idealista' que creia en la llibertat". La ponència, a càrrec del doctor en teologia i filosofia Josep-Ignasi Saranyana, tindrà lloc aquest divendres 7 de febrer a les 19h a l'Auditori del Museu Episcopal de Vic.

L’abat Oliba i Torras i Bages tornen a Roma

(CR)  Dues personalitats de la història de l’Església catalana han tornat a Roma. Una de les basíliques majors de la ciutat ha acollit aquest divendres l’estrena fora de Catalunya de l’“Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal”, obra de monsenyor Valentí Miserachs. Més de 500 persones van assistir a l'estrana. 

La "qüestió catalana" al Vaticà

(Cristianisme al Segle XXI) La sala d’actes de «Cristianisme i Justícia» de Barcelona la tercera sessió d’«Espai Obert» organitzada per «Cristianisme al segle XXI». Amb el títol Catalunya a l’Arxiu secret Vaticà, la sessió de dissabte passsat va anar a càrrec de l’historiador mossèn Ramon Corts, autor del volum  La qüestió catalana en l’arxiu secret Vaticà (1875-1923) (Barcelona: FTC, 2018).

Oratori d’homentatge als bisbes Oliba i Torras i Bages

(Bisbat de Vic) Enguany, el Bisbat de Vic, en el marc del projecte Episcopus, (commemoració dels 1.500 anys del bisbe Cinidi, els 100 anys de la mort del bisbe Torras i Bages, els 200 anys de la mort del bisbe Veyàn i Mola i, enguany, el mil.lenari de l'inici de l'episcopat del bisbe Oliba), organitza l'Oratori musical "Concert d'homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages".

Miserachs: "Torras i Bages s'implica en el catalanisme perquè no caigui en una esfera antireligiosa"

(Jordi Llisterri –CR) Tot procés de canonització necessita qui l'impulsi i alguna persona que es mogui. I el de Josep Torras i Bages va fer un salt gràcies a la dedicació de monsenyor Valentí Miserachs. En poc més d'una dècada va aconseguir el que no s'havia fet en cinquanta anys, que es reconeguessin les virtuts heroiques de Torras i Bages i que fos declarat venerable el 1992. Causes polítiques i una manca d'interès havien tingut aturat el procés iniciat el 1931.

"Torras i Bages és, sens dubte, el Patriarca espiritual de Catalunya"

(Bisbat de Vic/CR) "Torras i Bages deia que “els sants són els homes de l’eternitat”... de manera que amb aquest títol volem remarcar, sens dubte, la seva santedat". Així va presentar aquest dimecres el bisbe de Vic, Romà Casanova, el llibre “Torras i Bages. Home de l’eternitat.

"Torras i Bages s'estimava el seu poble i la seva gent"

(Glòria Barrete –CR) Se'l considera sovint patriarca espiritual de Catalunya, un dels personatges més importants del primer catalanisme conservador vinculat a l'Església, referent de gran influència entre intel·lectuals i polítics de l'època, però Josep Torras i Bages va ser molt més que aquestes simples definicions. Va ser un pastor, i un pastor arrelat a la seva gent i a la seva terra. Aquest 2016 es commemora el centenari de la mort de Josep Torras i Bages.

panoràmica

Veure la fe