notícies relacionades

Promoure espais eclesials de comunió i compromís

(Tarraconense) Amb el propòsit de promoure espais eclesials de comunió i compromís, cinc cat...

Torralba: “El cardenal Sistach, una vida...

Text pronunciat per Francesc Torralba en el lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya al...

Torralba: "Sense estimar, la vida estaria...

(Redacció/CR) El proper 3 de setembre i durant quatre dies Francesc Torralba donarà un curs monogr...

"L'estètica, còmplice o condemnadora de...

(David Casals/CR) L'art pot servir a la persona per trascendir? O al contrari, és una manifestació que ha...

La voluntat de Grupesc, treballar sobre la base...

(Catalunya Cristiana) El Grup de Pensament Social Cristià va organitzar el dijous 16 de febrer el seu...

recull de notícies

veure la fe

Una economia al servei de la persona

La Càtedra de Pensament Cristià es va celebrar enguany el 4 de juliol sota el títol genèric "Una economia al servei de la persona".

L'acte inaugural va ser presidit per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep, Joan-Enric Vives a l'Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria.

A l'acte inaugural, Vives va estar acompanyat a la taula presidencial per la Cònsol Major d'Escaldes, Montserrat Gil, i pels ponents que van intervenir en l'edició d'enguany: Antonio Argandoña, Director de la Càtedra "La Caixa" de Responsabilitat Social de l'Empresa, a l'escola IESE; Carlos Losada, professor titular de l'escola ESADE; i Francesc Torralba, professor de filosofia a la Universitat Ramon Llull i Director de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d'Urgell.

Podeu veure tota la notícia del bisbat d'Urgell en aquest enllaç.

Debat entre Mónica Esgueva i Francesc Torralba "El sagrat i el profà"

 

El programa "Para todos la 2" de TVE va emetre el debat titulat "El sagrat i el profà"

Des que la religió va deixar de regir la vida de moltes persones el sentit de la vida i el concepte del sagrat van deixar de tenir el valor que tenien. El sagrat i el profà han adoptat nous significats però, poden buidar de contingut fins a perdre el que els havia donat la religió?

Col·loqui entre Francesc Torralba, professor d'Ètica de la Universitat Ramon Llull, i Mónica Esgueva, economista, coach i escriptora.

Diàleg amb Marie Balmary i Daniel Marguerat sobre "Espiritualitat i més enllà", en el cicle de diàleg de Pedralbes

Dijous dia 19 de setembre se celebrà l'activitat "Espiritualitat i més enllà", dins el cicle Diàlegs de Pedralbes. Les intervencions van anara càrrec de Daniel Marguerat, teòleg i pastor evangèlic, professor honorari de la Universitat de Lausanne, i de Marie Balmary, psicoanalista i escriptora. Tots dos són autors del llibre "Anirem tots al paradís". Van ser presentats per Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de filosofia de la URL. L'activitat es desenvolupà al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes davant més de 150 persones.

Hi ha una versió completa de l'acte aquí.

Torralba i Villatoro dialoguen al voltant de 'Amb Déu o sense Déu'

Vídeo de la conversa al voltant del volum Amb Déu o sense (Fragmenta Editorial) [fitxa del llibre], amb els seus dos autors, Francesc Torralba i Vicenç Villatoro, moderats per Joan Barril, el 5 de maig a la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri del barri de la Bonanova de Barcelona, en el marc del I Fòrum Fragmenta, celebrat per commemorar els cinc primers anys de vida del segell català dirigit per Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, i que publica llibres sobre les religions des d'una perspectiva aconfessional.  

"L'editorial Fragmenta és com la revista Hola: No enganya, saps el que et donaran, les informacions que et dóna no són imprescindibles però dóna el que et diu a la portada”, va dir el periodista Joan Barril tot introduint el diàleg. Barril va afegir que “és probablement una de les més serioses, jo diria que la que més de les que es fan i es desfan en aquest país" davant els més de 200 inscrits que omplien la sala gran de la Casa d'Espiritualitat Sant Felip Neri.

 

podcasts

propostes

monogràfics