Vés al contingut

notícies relacionades

setmana-santa-hospitals

Com es viu la Setmana Santa en un hospital?

ROGER VILACLARA –CR | Divendres Sant. La tradició catòlica recorda la mort de Jesús. A molts els serveix per reflexionar i interioritzar el patiment i el dolor exemplificant-lo amb la crucificació de Jesús. Un sentiment que també pot servir per acompanyar en la malaltia. I això és precisament el que miren de fer al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat durant aquesta celebració i al llarg de tota la Setmana Santa. Parlem amb el germà Ramon Martín, de l'orde de Sant Joan de Déu, que ens explica com es viu aquesta setmana en un hospital. 

“Si no treballem l'espiritualitat de les persones que atenem no hi ha salut”

(Sant Joan de Déu) La 17a edició de la Jornada del Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa (SAER) ha comptat amb 300 assistents sumant, també, als que han participat telemàticament. La directora d'Infermeria Isabel Grimal ha recordat que “si no treballem l'espiritualitat de les persones que atenem no hi ha salut”. “Els fets ens ho demostren dia a dia.

Toni Boix, de Sant Joan de Déu: “La presència física no és indispensable per estar junts”

(Laura Mor –CR) El distanciament que imposa la crisi sanitària afecta, i molt, els malats ingressats en estat crític pel COVID-19 i també els seus familiars. En l’adversitat i la incertesa, no hi ha l’escalf ni la presència física de les persones estimades. Què passa si la persona mor? Què fan als hospitals per escurçar distàncies i transmetre pau i confiança?

Veure la fe