Vés al contingut

notícies relacionades

Germà Alois de Taizé: “La pandèmia ha revelat el valor de la confiança”

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) El germà Alois Löser és el prior de la comunitat de Taizé, a la Borgonya francesa, i aquest cap de setmana ha estat a Barcelona. Diumenge s’ha celebrat a la Sagrada Família una pregària amb alguns dels germans de la comunitat, amb motiu dels actes d’inauguració de la Torre de Maria.

Totes les generacions, amb Taizé a la Sagrada Família

(Roger Vilaclara/Laura Mor –CR) Què busquen els joves a Taizé? Què els ha mogut aquest diumenge a passar més de dues hores de pregària a la Sagrada Família amb aquesta comunitat ecumènica? En entrevista al prior de Taizé, el germà Alois Löser, ha contestat a Catalunya Religió: “Això no m’ho heu de preguntar a mi, jo no puc contestar pels joves”.

La Sagrada Família acollirà una pregària de la comunitat de Taizé

(Escola Cristiana) El proper dumenge 12 de desembre la comunitat francesa de Taizé serà a Barcelona per celebrar una pregària internacional a la Sagrada Família. Serà a les 18:00h i comptarà amb la presència del prior de la comunitat de Taizé, el germà Alois, i d'altres membres de la comunitat. 

“No podem tornar ‘al món d’abans’. Les nostres vides han de trobar un sentit i qualitat”

(Ramon Bassas –CR) El germà Pere és membre de la comunitat ecumènica de Taizé des de fa cinquanta anys. “Vaig conèixer la comunitat pels escrits del germà Roger, el fundador, en aquest petit poble del sud de la Borgonya, a uns cent km. al nord de la ciutat de Lió. Amb un equip de la parròquia vàrem venir per participar en una trobada, va desvetllar-me molt, va eixamplar la meva mirada sobre el món, vaig començar a pensar que potser em podria quedar...

No oblidem l’hospitalitat! Carta de Taizé 2019

Publiquem la versió catalana de la Carta de Taizé 2019, del germà Alois, amb motiu de la trobada que s'ha celebrat aquest Cap d'Any a la ciutat de Madrid. No oblidem l’hospitalitat! frère Alois 2019 «No us oblideu de practicar l’hospitalitat; gràcies a ella, alguns, sense saber-ho, van acollir àngels.» (Hebreus 13,2)

2.500 persones preguen amb Taizé a Barcelona

(CR) Plena de gom a gom. La Basílica de Santa Maria de Mar ha acollit aquest dijous al vespre unes dues mil cinc-centes persones per pregar junt amb la comunitat de Taizé. El germà Alois ha demanat practicar l'hospitalitat, tal com apunta en la Carta de Taizé d'aquest 2019. La convocatòria ha rebut una generosa resposta. Amb gent dreta i asseguda a terra fent pregària també a les naus i capelles laterals.

L'alegria de Taizé

(Bisbat d'Urgell) Del 28 de desembre fins a l’1 de gener, Madrid ha acollit la Trobada Europea de Taizé. Prop de 15.000 joves, de diferents confessions cristianes.

panoràmica

Veure la fe

podcasts