Vés al contingut

notícies relacionades

Mathew Vattamattam, reelegit superior general dels claretians

(Claretians) El pare claretià Mathew Vattamattam ha estat reelegit superior general de la congregació dels Missioners Claretians. La votació s'ha celebrat durant la sessió d'aquest dilluns i en el marc del Capítol General de la congregació.

Arturo Sosa, superior general dels jesuïtes: “La secularització ens allibera”

(Jordi Llisterri -CR) L’actual superior general dels jesuïtes sempre recorda que Sant Ignasi demanava començar l’examen de la realitat amb una acció de gràcies i no amb lamentacions. Així ho fa el veneçolà Arturo Sosa en les seves visites arreu del món d'ençà que fa dos anys va ser escollit màxim responsable mundial de la Companyia de Jesús.

Robert Schieler, superior general: “A La Salle hi ha una relació horitzontal entre homes i dones laics”

(Laura Mor –CR) El germà Robert Schieler parla d'un model organitzatiu d'Església de tu a tu, i alerta de “la temptació de fer funcionar una organització i oblidar perquè existeix”. És el superior general de La Salle i aquest diumenge i dilluns ha visitat Catalunya. Una breu estada en el marc de la visita pastoral que, fins el 21 d'abril, fa a tot el Districte Arlep. Catalunya Religió l'hem entrevistat als Serveis Centrals La Salle Catalunya, al barri de Sant Gervasi de Barcelona.

Llorenç Puig explica la seva vivència a la Congregació General dels jesuïtes

(Jesuïtes) La Congregació General 36 de la Companyia de Jesús va elegir fa uns dies el pare Arturo Sosa com a nou Superior General dels jesuïtes. Recuperem aquí com ha viscut aquest procés el jesuïta català Llorenç Puig, delegat de la Companyia de Jesús a Catalunya. Puig és un dels membres de la Congregació General i ha participat en l'elecció del nou pare General.

Els claretians escullen Mathew Vattamattam nou superior general mirant a Àsia

(CR/Missioners Claretians) Aquest dissabte 5 de setembre el Capítol General dels Missioners Claretians que s’està celebrant a Roma ha elegit el pare Mathew Vattamattam com a superior general de la congregació per als propers sis anys. Vattamattan substitueix el català Josep Maria Abella, que ha estat el superior general durant els darrers dotze anys.  

Pedro Aguado, reelegit superior general dels Escolapis

(Escola Pia) En la sessió de dissabte del Capítol General de l'Escola Pia que se celebra a Hongria, s'ha reelegit Superior General en Pedro Aguado Cuesta per un segon mandat de sis anys. En primer lloc de la jornada, Adelio Pagnini, de l'Escola Pia d'Itàlia, que és el més gran dels capitulars, ha fet una exhortació sobre com ha de ser el Superior General.

"Arrupe va aportar la relectura actualitzada del carisma ignasià"

(Jesuïtes) Coincidint amb el 50 aniversari de l'elecció de Pedro Arrupe, figura clau per a la història de l'Església del segle XX, el jesuïta Darío Mollà acaba de publicar Pedro Arrupe. Carisma d'Ignacio, editat per Mensajero i Sal Terrae. Hi recull cinc documents clau del carisma ignasià del pare Arrupe.

Veure la fe