Vés al contingut

notícies relacionades

Nathalie Becquart: “A l'Església primitiva ningú decidia sol”

(CR) “Originalment, la sinodalitat era l’estil de l’Església. A l’Església primitiva, el govern era sinodal i col·legiat, ningú decidia sol”. Així ho ha afirmat la subsecretària pel Sínode dels Bisbes nomenada al febrer pel papa Francesc, Nathalie Becquart, en una xerrada a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida –IREL– sobre sinodalitat. 

Dario Vitali: “La sinodalitat no és el dret a parlar, sinó el deure d’escoltar”

(Glòria Barrete –CR) Dario Vitali és catedràtic a la Facultat de Teologia de la Universitat Pontificia Gregoriana i consultor de la Secretaria General del Sínode dels Bisbes. Convidat per l’Ateneu Universitari Sant Pacià, parlem amb ell sobre sinodalitat i Sínode amb motiu de la recent apertura arreu de la fase diocesana del proper Sínode dels Bisbes.

Girona prioritza la preparació del Sínode de Bisbes

(Bisbat de Girona) La participació diocesana en el proper Sínode dels Bisbes, que s’inicia aquest mes d’octubre i finalitzarà el 2023, és un dels punts destacats de les Prioritats Pastorals del Bisbat de Girona per al curs 2021-2022. Es tracta d’una convocatòria del papa Francesc oberta a tota l’Església i que en una primera fase es treballarà en l’àmbit de la diòcesi.

De la teoria a la pràctica, repte del proper Sínode de Bisbes

(Glòria Barrete –CR) La propera 16a assemblea general ordinària del Sínode dels Bisbes durarà aquesta vegada dos anys, des de l'octubre del 2021 i fins a l'octubre 2023. I possibilitarà que els creients d'arreu del món puguin dir la seva sobre la fe i sobre l'Església Catòlica. I això, malgrat pugui semblar rutinari o normal, és totalment novedós. Fins ara no s'havia fet en un Sínode de Bisbes i respon a portar a la pràctica ser tots Poble de Déu.

Francesc als joves: "Feu sentir a tots el vostre crit"

(CR) El papa Francesc vol aprofitar l'empenta dels joves per fer avançar en la renovació eclesial. Ho ha demanat a la Carta als joves amb ocasió de la presentació del Document Preparatori de la XV Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes. Espera i demana que se senti la seva veu en la preparació del Sínode sobre els joves, de la mateixa manera que va fer amb les famílies.

panoràmica

Veure la fe