Vés al contingut

notícies relacionades

instrumentum-laboris-catala

Ja es pot consultar el document final pel Sínode en català

GIEC | Els bisbats catalans han publicat aquest dilluns el document preparatori pel Sínode que tindrà lloc aquest octubre en català. L'Instrumentum laboris és un instrument de treball "per al discerniment dels participants de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode sobre sinodalitat", expliquen des de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET). 
instrumentum laboris

El Sínode afrontarà temes com la inclusió i l'autoritat a l'Església

VATICAN NEWS | Més novetats sobre el Sínode convocat pel papa Francesc que se celebrarà aquest setembre i s'allargarà fins al 2024. El Vaticà ha presentat aquest dimarts el document 'Instrumentum laboris', el text final que recull les propostes i experiències de totes les esglésies del món arran del treball del Sínode sobre sinodalitat.
laicat-esglesia-anna-almuni

Anna Almuni: “Avui els laics formem el 99% de l’Església”

AINA ARGUETA –CR | "Anunciar la fe als qui no creuen”. Aquesta és una de les grans preocupacions dels laics avui després d’evidenciar-se un menor nombre de catòlics practicants a les parròquies i comunitats del país. Ho explica la delegada de l’Apostolat Seglar de Barcelona, Anna Almuni.
sinode-europa

Finalitza l'etapa continental del Sínode

BISBAT SANT FELIU | La segona etapa del Sínode engegat pel papa Francesc sobre la sinodalitat ha acabat oficialment amb l'inici del mes d'abril. La fase continental ha comptat amb set assemblees diferents que s'han realitzat des de principis de febrer fins a finals de març. 
Nathalie Becquart durant la Tribuna Joan Carrera

Nathalie Becquart: “No podem imaginar ni somiar l’Església només amb una part d'ella”

GLÒRIA BARRETE | Nathalie Becquart es convertia l'any 2021 en la primera dona a l'Església catòlica en ser subsecretària del Sínode. Aquest nomenament li dona per primera vegada dret a vot a una dona. Becquart, religiosa francesa, ha estat convidada a Barcelona per participar de la Tribuna Joan Carrera. Hem aprofitat per parlar amb ella sobre el paper de la dona en l'Església.

Veure la fe