Vés al contingut

notícies relacionades

Nathalie Becquart

La dona amb més responsabilitat al Sínode: “No n’hi ha prou amb què les dones ocupin llocs de primera fila al Vaticà”

ANIMASET | La religiosa francesa Nathalie Becquart, subsecretària general del Sínode de Bisbes, ha destacat aquest dimecres que “el nostre món en crisi necessita realment el lideratge femení”. Durant la seva intervenció en la quarta edició de la Tribuna Joan Carrera, ha advertit que “no n’hi ha prou que les dones ocupin llocs de primera fila al Vaticà o a les esglésies particulars, per bé que això és important”.
Fotografia: Alcem la veu.

Dones creients convoquen un acte per reivindicar el tracte “condescendent i paternalista” de l'Església

ALCEM LA VEU | El proper 5 de març la coordinadora catalana de dones creients Alcem la Veu, sota el lema 'Les dones caminem juntes vers la dignitat i la igualtat a l’Església', convoca a les 12 hores un acte reivindicatiu a la porta de la catedral de Barcelona. Una mobilització amb què volen reivindicar com se senten les dones "en una institució que les tracta amb condescendència i paternalisme", expliquen des de la coordinadora.
nathalie-becquart-tribuna-joan-carrera

La subsecretària general del Sínode és la nova convidada a la Tribuna Joan Carrera

CR | La quarta edició del dinar i col·loqui 'Tribuna Joan Carrera' comptarà amb la participació de la subsecretària general del Sínode de Bisbes, Nathalie Becquart. La religiosa francesa parlarà sobre el procés sinodal engegat pel papa Francesc que començarà la seva fase final aquest setembre al Vaticà. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 22 de març a les 14:00 h al restaurant Pomarada de Barcelona, com en les dues primeres edicions. Per a poder participar-hi cal inscriure's prèviament.
papa-francesc-sinodalitat

Francesc, el papa dels vincles i la corresponsabilitat

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? LAURA MOR –CR | La corresponsabilitat és una de les premisses que han orientat el papa Francesc en aquests deu anys de pontificat. Si tots els batejats són subjectes actius en la missió de l’Església, la participació dels laics és bàsica. Francesc demana una nova cultura laical i situa els cristians no ordenats com a protagonistes en l’anunci de l’Evangeli.
alois-taize

Germà Alois de Taizé: “Hem de fer un esforç per vincular els joves al Sínode”

VATICAN NEWS | La Comunitat de Taizé organitza una vigília ecumènica de pregària a la plaça de Sant Pere abans de la fase romana del Sínode sobre la sinodalitat. Un acte que el papa Francesc ha anunciat que serà el 30 de setembre i que per al prior de la Comunitat de Taizé, Alois Löser, és una oportunitat per implicar tots els cristians en el procés viscut per l'Església catòlica universal.

Veure la fe